Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Tamara Jadrejčić: Kako prožvakati dan

KNJIGA TJEDNA Tamara Jadrejčić: Kako prožvakati dan

Ako posegnete za ovom knjigom nećete ostati razočarani, možda samo malo ogladnite pa krenete isprobati neki od recepata

PODIJELITE

Za početak nove čitateljske godine donosimo vam jednu domaću preporuku, pomalo drugačiju, ali vrlo zanimljivu. Radi se o kuharici koja je puno više od tradicionalne kuharice, iako sadrži i neke vrlo primamljive recepte i savjete za pripremu kulinarskih delicija.

Tamara Jadrejčić u knjizi „Kako prožvakati dan“ spaja istraživačko kulinarstvo i književnost, prenoseći nam svoje doživljaje hrane i zanimljivosti o gastronomskim obilježjima raznih dijelova svijeta. U tome je vrlo uspješna jer ova je Istrijanka strastvena svjetska putnica, koja je određeni dio života provela na inozemnim adresama, u Rimu i New Yorku. Tekstove o hrani pisala je za brojne domaće i inozemne tiskovine i portale (Jutarnji list, Globus, Coolinarika, Corriere Cucina i drugi). U Nakladi OceanMore objavila je 2008. godine zbirku priča „Zarobljenici rata“.

„Kako prožvakati dan“ se sastoji od dvadesetak poglavlja od kojih neka obrađuju određene skupine namirnica kao što su povrće, tjestenina, krumpir, salata, deserti, dok su druga posvećena temama vezanim uz jelo i kuhanje, kao što su važnost doručka, odabir kuharice, priprema hrane za druženja s prijateljima i drugo. Svako poglavlje ima osnovni tekst, jedan isproban recept i neku neobičnu crticu iz života autorice na tu temu.

Ako posegnete za ovom knjigom nećete ostati razočarani, možda samo malo ogladnite pa krenete isprobati neki od recepata!

Raspoloživost knjige u Gradskoj knjižnici provjerite OVDJE.

Pripremila: Anamarija Horvatinčić