Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Dubravka Oraić Tolić: Doživljaji Karla Maloga

KNJIGA TJEDNA Dubravka Oraić Tolić: Doživljaji Karla Maloga

biteljske dogodovštine Karlove obitelji lagano su ljetno štivo kojem ćete se nasmijati, uz koje ćete se opustiti i u kojem ćete zaista uživati

PODIJELITE

Na početku novog tjedna evo nešto za sve knjigoljupce:

Tko nije čuo za „Dnevnik malog Perice“, u maestralnom Golikovom „Tko pjeva, zlo ne misli“ slavno ufilmljeni roman Vjekoslava Majera? Pa, izgleda da je ta priča dobila svoju nasljednicu u novom romanu književne teoretičarke i spisateljice Dubravke Oraić Tolić.

„Doživljaji Karla Maloga“ prava su zagrebačka priča ispričana u formi pisama koje baka dječaka Karla piše u njegovo ime. Svijet gledan dvogodišnjim dječjim očima zaista je pun novosti i iznenađenja, a svaku, nama odraslima običnu i svakodnevnu stvar ili postupak, dječji um tumači na sebi svojstven, pojednostavljen način kroz prizmu svojih dotadašnjih spoznaja. Kaže se da istina progovara kroz dječja usta i čitajući ovaj vješto napisan roman više nego jednom ćemo biti natjerani preispitati svoja vlastita mišljenja i ponašanja. Obiteljske dogodovštine Karlove obitelji lagano su ljetno štivo kojem ćete se nasmijati, uz koje ćete se opustiti i u kojem ćete zaista uživati bilo da ga odaberete kao štivo za plažu ili kao pratnju lijenim ljetnim popodnevima u hladu kontinenta.

Dubravka Oraić Tolić književna je teoretičarka, sveučilišna profesorica, pjesnikinja, esejistica i prevoditeljica. Rođena je 1943. u Slavonskom Brodu. Autorica je niza književnoteorijskih knjiga, te putopisne knjige “Peto evanđelje: Sedam dana u Svetoj Zemlji”.