Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Dinko Mihovilović: Doručak

KNJIGA TJEDNA Dinko Mihovilović: Doručak

Ovaj roman osvaja čitatelja na prvu i nesumnjivo bi bilo odlično vidjeti njegovu ekranizaciju

PODIJELITE

Ako ste u potrazi za knjigom koju ćete pročitati u jednom ili najviše dva poslijepodneva, a potom o njoj još barem toliko vremena razmišljati, „Doručak“ je roman za Vas.

Dinko Mihovilović rođen je 1986. godine, živi u Zagrebu i radi kao softverski inženjer. Od mladosti voli čitati, a pisanjem se bavi u slobodno vrijeme. 2018. godine objavljuje roman „Krletka od mora“. „Doručak“ je ugledao svjetlo dana 2021. godine u izdanju nakladničke kuće Hena com, pod uredničkom palicom spisateljice Marine Vujčić.

Junakinja romana Mia mlada je žena odrasla u domu za nezbrinutu djecu nakon tragične smrti roditelja. Čini se kako je traumatične gubitke ostavila iza sebe, te sada živi skladnim obiteljskim životom uz supruga i troje djece, obavljajući posao liječnice. Usamljenost i prikrivena agresija starijeg sina Damjana unose nemir u njihov dom, a Mia je spremna na sve kako bi održala skladne obiteljske odnose.

Mihovilović je uspio vrlo vješto ispisati psihološki portret ženskog lika izgubljenog u nastojanjima da svojoj djeci pruži bolji život od onog koji je sama proživjela. Iako je radnja jasno ispričana, kronološkim skokovima između prošlosti i sadašnjosti, nekoliko je neizrečenih naznaka u romanu koje ostavljaju prostora za razmišljanje i naslućivanje onoga što je prethodilo raspletu radnje. Upravo zbog toga ovaj roman osvaja čitatelja na prvu, unatoč pomalo sumornoj atmosferi. Odlično bi bilo vidjeti i njegovu ekranizaciju. Mladi domaći autor Dinko Mihovilović još je jedan dokaz kako sjajni pisci žive i u našem susjedstvu!

Raspoloživost knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica provjerite OVDJE.

Pripremila: Anamarija Horvatinčić