Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Andrija Škare: Društvene igre

KNJIGA TJEDNA Andrija Škare: Društvene igre

PODIJELITE

U ovotjednoj književnoj preporuci knjižničari Gradske knjižnice Velika Gorica skreću vam pažnju na jedan novitet domaće književnosti.

Andrija Škare već je istaknuto ime među novinarima i kratkopričašima, a ovom naslovu prethodile su knjige „S više mlijeka, molim“ (Celeber, 2008), „Život svijeta koji će doći“ (CeKaPe, 2014) i „Slušaj me“ (Durieux, 2016.). Na Interliberu 2017. godine predstavljena je zbirka priča „Društvene igre“ u izdanju Hena coma pod uredničkom palicom Marine Vujčić.

Devet priča predstavit će čitateljima barem dvadesetak zanimljivih likova, pripadnika mlađe generacije, i prizore njihovih svakodnevnih života u potrazi za prijateljstvom, ljubavlju, novim doživljajima i emocijama. Primjerice, Josip iz priče „Sjedala 33 i 34“ putuje iz Splita za Zagreb i zaljubljuje se u djevojku koja sjedi pokraj njega u autobusu. U Zagrebu ga očekuje dugogodišnja djevojka, baš kao što njegovu suputnicu čeka njezin životni partner. Ipak, njih dvoje prilikom te kratke vožnje osjete nešto posve novo, nalet adrenalina, neprepoznatljive emocije u svijetu koji je inače siv poput zagrebačkog asfalta kojem se vraćaju.

Doživljaji jednog lika zrcale se u doživljajima likova druge priče, svi su povezani kao da sudjeluju u istoj igri, čak se i neke rečenice ponavljaju u sasvim različitim kontekstima, ali potpuno odgovarajući svakoj pojedinoj priči. Čitanje ove zbirke zaokupit će svu vašu pažnju, baš kao što to čine i društvene igre. Posebno one u kojima ste na dobitku, a s ovako zabavnom knjigom ne možete biti na gubitku.

autorica: Anamarija Stepanić