Home Izdvojeno Klub žena Pokupsko poziva na besplatne edukativne radionice o ekološkom uzgoju

Klub žena Pokupsko poziva na besplatne edukativne radionice o ekološkom uzgoju

Osobe koje sudjeluju na radionici imat će priliku ići na edukacijski posjet u Jaškovo

PODIJELITE

Klub žena Pokupsko u suradnji s Općinom Pokupsko poziva sve zainteresirane na besplatnu edukaciju o ekološkom uzgoju i preradi oraha, lješnjaka i ljekovitog bilja.

Ove edukativne radionice će se održati 30. kolovoza u 14 sati u Društvenom domu u Opatiji. Radionice će se odvijati po rasporedu u nastavku:

  • 14 sati – Razmnožavanje i sadnja
  • 15 sati – Ekološki uzgoj oraha i lješnjaka
  • 16 sati – Prerada oraha i lješnjaka
  • 17 sati – Ekološki uzgoj ljekovitog bilja

Radionice će voditi stručnjaci pa će tako radionicu Razmnožavanja i sadnje voditi doc.dr.sc Damir Drvodelić, Ekološki uzgoj oraha i lješnjaka mag.ing.agr. Marko Vuković, Preradu oraha i lješnjaka prof.dr.sc. Tomislav Jemrić, a Ekološki uzgoj ljekovitog bilja Antun Francetić iz OPG-a Francetić.

Uz radionice održat će se i stručni edukacijski posjet OPG-u Kovač iz Jaškova. Posjet je organiziran za 6. rujna, a polazak autobusa je u 9 sati iz Pokupskog. Tamo će posjetitelji doživjet prezentaciju OPG-a Kovač, a organizirani su i obilasci nasada oraha i lješnjaka te pogona za preradu i pakiranje. Za kraj će biti vremena za pitanja i odgovore, a organiziran je i ručak.

Na ovom posjetu OPG-u Kovač moći će sudjelovati samo osobe koje su bile prisutne na sve četiri edukativne radionice. Kotizacija za putovanje (autobus i ručak) je 50 kuna, a to će se prikupiti na radionicama 30. kolovoza.

Zainteresirani se trebaju prijaviti za sudjelovanje do 27. kolovoza na email kzpokupsko@gmail.com ili na broj 099/3322-125.

Projekt je novčanom potporom pripomogla Zagrebačka županija.