Home Crna Kronika Kažnjeni gorički motociklisti: Prelaze na crveno i ne nose kacigu

Kažnjeni gorički motociklisti: Prelaze na crveno i ne nose kacigu

PODIJELITE

Gorička policija jučer, 7. lipnja, provela je nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Ova preventivno-represivna akcija ima za cilj smanjiti broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama u kojima sudjeluju vozači mopeda, motocikala, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava.

Tijekom akcije otkriveno je ukupno 13 prometnih prekršaja, od kojih se 10 odnosi na samu akciju nadzora. Najčešći prekršaji vozača bicikala bili su nepropisno kretanje bicikla, dok su vozači motocikala i mopeda činili tri prekršaja zbog ne nošenja zaštitne kacige. Također, jedan vozač motocikla je prošao kroz raskrižje pri crvenom svjetlu.

Važno je napomenuti da tijekom provođenja akcije nije zabilježena nijedna prometna nesreća u ovoj skupini sudionika.

Cilj ovog izvješća je upoznati javnost s rezultatima akcije i potaknuti vozače na pozitivna ponašanja u prometu. S obzirom na sve veći broj bicikala i osobnih prijevoznih sredstava na cestama, posebna pažnja posvećena je prekršajima vozača tih vozila. To uključuje vožnju po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedozvoljenom smjeru, nedostatak zaštitnih kaciga, nedostatak reflektirajućih prsluka za vožnju izvan naselja te tehničku ispravnost vozila (poput osvjetljenja).