Home Izdvojeno KARATE Ines Grdenić i Igor Vrban idu na Svjetsko prvenstvo u Čile

KARATE Ines Grdenić i Igor Vrban idu na Svjetsko prvenstvo u Čile

Proteklog vikenda održao se CROATIA OPEN u Rijeci

PODIJELITE

Uz GRAND PRIX u Samoboru, CROATIA OPEN je jedan od najjačih i najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe. Nastupilo je preko 1900 natjecatelja iz 25 država, a Velikogoričani su nastupili sa 18 natjecatelja u ukupno 25 kategorija.
Za stariju ekipu je CRO OPEN bio zadnji izborni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i ml. seniore koje će se održati 23.-27.10. u Čileu.
Ines Grdenić i Igor Vrban su izborili svoje mjesto za najveće svjetsko karate natjecanje u uzrastu ml.seniora tj. ml. seniorki.

Ines je imala gotovo izravan plasman zbog bronce sa prvenstva Europe iz Danske, a Igor je kroz kvalifikacijski sustav izborio nastup u teškoj kategoriji. Kroz četiri turnira i troje obaveznih priprema je skupio najviše bodova i zaradio mjesto za Čile.
Ines Grdenić jedina je osvajila medalju, točnije dvije. U uzrastu seniorki -50kg osvaja broncu, a u ml.seniorkama -50kg potvrđuje svoju dobru formu osvojivši zlato. Prvog dana najuspješnija je bila Ines Grdenić, a drugog dana rezerviranog za najmlađe za to se pobrinula Katja Braica. U nedjelju su mlade nade osvojile 5 medalja, od čega 1 srebro i 4 bronce. Katja Braica u uzrastu učenica osvaja broncu, a u starijem uzrastu ml. kadetkinja srebro.

Osim Katje medalju su osvojili još Ema Jukić, Vito Hulina i Nikola Huzjak u uzrastu učenika/ca (10, 11 god.). Jako blizu medalji su bili Andro Vuković, Mihael Potočki i Luka Tačković no gube u mečevima za broncu, čime završavaju na 5.-om mjestu. Još su nastupili Noel Jeromić, Vita Kučan, Matea Kordić, Ema Filković, Lucija Kirinić i Filip Kaurin.

ZLATO
Ines Grdenić- ml.seniorke -50kg
SREBRO
Katja Braica- ml.kadetkinje -45kg
BRONCA
Ines Grdenić- seniorke -50kg
Vito Hulina- učenici -30kg
Ema Jukić- učenice -32kg
Katja Braica- učenice -44kg
Nikola Huzjak- učenici -46kg

Goran Klobučarić