Home Izdvojeno KARATE Devet medalja za Karate Goricu i jedna za Karate Centar VG

KARATE Devet medalja za Karate Goricu i jedna za Karate Centar VG

U Zagrebu održan Bushido kup

PODIJELITE

Proteklog vikenda članovi Karate kluba Velika Gorica nastupili su na turniru Bushido kup u Zagrebu koji je okupio 664 natjecatelja iz 71 kluba i 5 država. Najstariji uzrast je bio kadeti/kinje (14, 15 godina).

U KK Velika Gorica jako su zadovoljni rezultatima i prikazanim borbama svojih najmlađih članova, a veseli ih što je devet njihovih karataša nastupilo prvi put: Mara Gusić, Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, Karlo Bukvić, Matej Čarakovac, Luka Lukačić, Petar Ruškovački, Noel Jeromić i Tin Ivanković.
Ukupno su osvojili 9 medalja od čega 2 zlata, 3 srebra i 4 bronce u ukupno 24 kategorija u koliko su nastupili.

Najuspješniji su bili Katja Braica i Matej Vuković, a jako blizu najvišeg mjesta na postolju su bili Vito Hulina, Ema Filković i Luka Tačković, ali su izgubili u svojim finalnim borbama.
Uz natjecatelje koji su nastupili prvi put, još su participirali Matea Kordić, Lana Smolčić, Andro Vuković, Filip Kaurin i Mihael Potočki.

ZLATO
Katja Braica- učenice -44kg
Matej Vuković- ml.kadeti -48kg
SREBRO
Vito Hulina- učenici -30kg
Ema Filković- učenice +44kg
Luka Tačković- ml.kadeti -36kg
BRONCA
Vito Hulina- ml.učenici -30kg
Ema Jukić- učenice -32kg
Nikola Huzjak- učenici -42kg
Mihael Vuković- učenici -46kg

Spomenimo još da je sjajna karatašica Ines Grdenić odradila priprema uoči Europskog seniorskog prvenstva koje će se održati u Guadalajari u Španjolskoj od 28.-31. ožujka.
Iz Karate kluba Centar Velika Gorica Marin Ćosić je osvojio broncu u kategoriji kadeta +70kg. Još su nastupili ml. kadet Zoran Zorić, učenik Marko Vujević, te Lea Bijelić, Magdalena Opačak, Ivan Horvat i Tin Bucić kojima je to bilo prvi puta da su nastupili na ovom turniru.

Goran Klobučarić