Home Rekreacija Kakav uspjeh! Par plesača iz Vege osmi na svjetskom kupu

Kakav uspjeh! Par plesača iz Vege osmi na svjetskom kupu

Ovo je bilo u Tokiju, a Sydney će biti domaćin sljedećeg svjetskog online kupa

PODIJELITE

S obzirom na pandemiju koronavirusa i plesači akrobatskog rock ‘n’ rolla imaju posebna natjecanja. U Hrvatskoj, pa tako ni u svijetu normalnog plesačkog natjecanja nije bilo te je ovo vrlo težak period za sve sportaše, koji žive svoj sport i za svoja natjecanja.

No, WRRC – Svjetska rock ‘n’ roll konfederacija doskočila je i ovom problemu te je uz ogromne tehničke i organizatorske izazove organizirala seriju online svjetskih kupova. Takvo jedno natjecanje održano je i ove subote na kojem je sudjelovalo gotovo 80 parova iz 13 država i četiri kategorije, a samo natjecanje je pratilo preko 2000 gledatelja preko prijenosa uživo.

Osmo mjesto u svjetskom kupu nakon jednog treninga

Vegin par Ema Tot i Andrija Fabijančić osvojili visoko osmo mjesto u kategoriji Juveniles (mlađi juniori), što je iznimno dobar rezultat jer, kako nam govore iz Vege, odradili su samo jedan trening u tri tjedna. “Ovaj rezultat ih je plasirao na deveto mjesto svjetske rang ljestvice. Ovakva online natjecanja su daleko od onih koja se održavaju uživo pred punom dvoranom gledatelja i navijača jer je teško prenijeti emociju i energiju, ali je ipak bolje nego ništa.”, govori nam trener Tomislav Odžić.

S obzirom na zabranu rada dvoranama, ovako se Vega snašla i objasnila kako izgleda novo normalno natjecanje. “‘Samo natjecanje je organizirano tako da šaljemo snimku parova prema određenim tehničkim parametrima. Ukratko, snimka mora biti sirova i bez ikakvih obrada. Suci sude ”uživo”, odnosno prateći prijenos uživo. Svako natjecanje se održava pod drugim kodnim imenom koje par mora pokazati na samom početku snimke. Kodno ime je ime grada u kojem se ”održava natjecanje”. Ovo je bilo u Tokiju, a Sydney će biti domaćin sljedećeg svjetskog online kupa. Srećom da smo kodna imena dobili dan prije drugog lockdown-a pa smo se mogli boriti za što bolji plasman na svjetskoj sceni. Nažalost Lara Ištvanek i Martin Vuglenović nisu mogli sudjelovati na ovom natjecanju jer su u samoizolaciji, a vjerujem da bi i oni ostvarili izvrstan rezultat. Vega godinama ima parove u vrhu svijeta i to je najveći dokaz naše kvalitete.”, dodaje osnivač i glavni trener kluba Tomislav Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.

”Poznat sam kao trener koji radi izuzetno zahtjevne koreografije, što naše parove stavlja u vrh svijeta, no uprkos online treninzima koje smo održavali tijekom karantene, naši parovi nisu mogli zasjati u punom sjaju u samo dva tjedna redovnih treninga u dvorani. Da ne ispadnem neskroman, izuzetno sam ponosan na rezultate koje su postigli naši parovi, jer iako je bilo online natjecanje, konkurencija nije bila nimalo laka.” –