Home Izdvojeno Kaj vas nije sram? Mi čistimo, vi bacate!

Kaj vas nije sram? Mi čistimo, vi bacate!

"Tu se vozi građevni materijal. Mi počistimo i opet- nove hrpe", žale se mještani koji traže krivce

PODIJELITE

Vukovina i Staro Čiče ujedinili su snage, pa potez prema Velikoj Gorici očistili od smeća. U akciji “Kaj vas nije sram” koju su prijavili Gradu Gorici kao jednu od aktivnosti čišćenja otpada u ovom kraju očistili su i pokupili sve što se dalo, a kako bi im ubuduće kraj bio ljepši i čišći.

Sandra Maršić, predsjednica udruge “Vukovina u srcu” koja je bila i pokretač akcije

“Ovakvi se prizori ponavljaju iz godine u godinu. Ne znamo tko su počinitelji i tko baca ovo smeće, no mi ćemo i dalje čistiti i pokušati učiniti prohodnim ovaj put koji građani koriste za bicikliranje prema Velikoj Gorici”, govori Sandra Maršić, predsjednica udruge “Vukovina u srcu” koja je inicijator akcije. A mnogi ovdje pedaliraju na posao, svako jutro, no nitko ne zna tko su počinitelji, jer smeće nisu papirić-dva već ogromne šute.


“Tu se vozi građevni materijal, zato mislimo da ovo ne rade obični građani. Mi počistimo i opet- nove hrpe. Postavili smo i rampu no i nju su maknuli”, žali se i predsjednik MO Staro Čiče, Marijan Plodinec.

Divlja odlagališta godišnje čisti i VG Čistoća. Prema riječima direktora, Ivana Raka, godišnje se sanira 10 do 15 divljih deponija. Iako apeliraju redovito na građane da ne bacaju smeće i krupni otpad, to još uvijek nije ustaljena praksa. Zato od iduće godine kreću s edukacijom, a u narednih pet godina plan je zatvoriti sva divlja odlagališta, ali i postaviti nadzorne kamere kako bi se globili počinitelji.