Home Izdvojeno Kad bi se našel neki koji bi me v tačkama vozil

Kad bi se našel neki koji bi me v tačkama vozil

Na susret samaca na Pokupskom stigle žene. Momci se ne žene, a 30 posto ih je starije od 30 godina

PODIJELITE

Iz Velike Gorice do Pokupskog zaputila se Katica Ivaci. U nadi, kaže, da će tu pronaći ljubav, srodnu dušu. Prijateljica ju je putem društvenih mreža pozvala u Pokupsko, a ona kaže- nema što izgubiti.

“Rado bi da i mene netko provoza u tačkama”, govori nam dok proučavamo program događanja na Kupi. Bit će tu starih igrarija, fakinarija poput skakanja u vrećama, zabijanja čavala, vožnje u tačkama i slično. Odličan način da se ljudi zabavljaju, podruže, a tko zna- možda i zaljube.

I gibanice donose žene na ocjenjivanje. Katica kaže: zna peći gibanicu, ali i duge kolače, spominje kremaste, pite, za prste oblizati. I ne samo to. Zbog ljubavi je spremna- preseliti u Pokupsko. “Lijepo je tu. Priroda, zelenilo, volim ovaj kraj”, zaključuje Katica.

Na Starom Gradu na Kupi već se petu godinu održavaju susreti samaca. Organizira ih Klub žena Pokupsko u nadi kako će si tamošnji mladići pronaći žene. Zabrinjavajuće podatke iznosi nam predsjednica Kluba žena Zorica Šestak. Prema statistici, govori, 30 posto muškaraca u selu, starijih od 30 godina je neoženjeno. Iako se možda to nekima ne čini kao veliki postotak, tamo su zabrinuti. “Selo izumire, muški se ne žene”, kaže nam Zorica.

“Ha, pa nema baš nešto muškaraca danas ovdje”, primjećujemo mi dok se na prostor oko Kupe okupljaju uglavnom pripadnice ljepšeg spola, s kolačima i finim gibanicama.
“Istina, valjda su se prepali, ili im je pak nogomet važniji od životnog suputnika”, zaključuje naša sugovornica. Ipak danas Hrvatska igra za polufinale.

No, šalu na stranu. Muški su ipak stigli i dobro se podružili i zabavili. Bilo je tu dobre šale ali i dobre glazbe, pokoji sentiš za buduće parove, a onda utakmica Hrvatska- Rusija. Veselja i ljubavi nije nedostajalo. U Pokupsko je stigla i regata Kupski plov. Zaljubljenici u kajak i kanu veslali su 24 kilometra u već prepoznatljivoj regati koja povezuje nekoliko županija i okuplja vjerne zaljubljenike u ovaj sport.

Ljubav i zaljubljenici kamo god se okreneš. Hm, tko zna je li protagonistica s početka naše priče pronašla svoju srodnu dušu… Ono što je sigurno da se taj dan u Pokupskom sigurno odlično zabavila.