Home Izdvojeno OD JUTRA Nema nastave u školama, vrtićima, u gradske i zdravstvene ustanove...

OD JUTRA Nema nastave u školama, vrtićima, u gradske i zdravstvene ustanove ograničen dolazak

Evo što od danas ne radi, a što radi

PODIJELITE

Ponedjeljak je prvi dan u novom tjednu nakon službenih naputaka Ministarstva i svih nadležnih službu, a kako bi se i u Velikoj Gorici zaštitili od potencijalne zaraze Koronavirusom. Grad Velika Gorica odlučila je kako se od danas ne provodi nastava u školama, a ni dječjim vrtićima, no djeca i učenici kojima roditelji nisu uspjeli osigurati čuvanje i smještaj mogu doći u školu gdje se za njih brine nastavno i vrtićko osoblje.

“Djeca i učenici danas će dobiti i upute od mjerodavnih djelatnika vrtića o budućim mjestima prihvata djece”, javljaju u Gradu.

Ograničen proset Gradskoj upravi, liječniku samo hitni slučajevi

Nastavu je obustavilo i VG Veleučilište koje edukaciju provodi on line, a sve je programe nakratko prekinulo i Pučko otvoreno učilište koje je otkazalo kulturna događanja, školu stranih jezika, koncerte, tribine i predavanja.

Osim toga, od danas je i ograničen posjet Gradskoj upravi, većina predmeta obavlja se telefonom, kao i zdravstvenim ustanovama koje primaju samo hitne slučajeve. VG Goričanka je zatvorila šaltere pa tako račune za komunalne usluge narednih dana možete plaćati internetom. Ne radi gradski bazen kao ni sportska dvorana koja je otvorena samo sportašima u iznimnim slučajevima. Gradska knjižnica radi za korisnike koji žele posuditi knjige, no čitaonica ne radi i ograničen je boravak u knjižnici.

Što se privatnog sektora tiče zaposlenici i danas redovno dolaze na posao, dok onaj dio koji može, posao obavlja od kuće. Trgovine i kafići i dalje su otvoreni.

I dalje na snazi odgoda javnih okupljanja

Preporuka Grada i Kriznog stožera i dalje je na snazi da se odgode sva okupljanja, bez obzira na broj ljudi, kao i izvanškolske aktivnosti, radionice, sportske aktivnosti i rekreacija za građanstvo koja se događa u manjim ili većim grupama. Sve prostorije kojima se služe korisnici moraju biti dezinficirane i čiste, a svaki pojedinac je dužan voditi računa o osobnoj higijeni i imati svijest i odgovornost prema drugima oko sebe.

Danas u podne je nova sjednica Kriznog stožera nakon koje bi trebale biti poznate nove informacije.