Home Izdvojeno Josipa je nakon prometne nesreće ostala nepokretna i sada treba našu pomoć

Josipa je nakon prometne nesreće ostala nepokretna i sada treba našu pomoć

Njene prijateljice organizirale su prikupljanje novaca kako bi se kuća za Josipu prilagodila njenim potrebama. U prometnoj nesreći je Josipa sjedila na zadnjem sjedištu te ju je osmero vatrogasaca moralo pažljivo izvlačiti..

PODIJELITE

Naša sugrađanka, Josipa Smolčić, treba vašu pomoć. Josipa je u subotu, 10. travnja ove godine stradala u prometnoj nesreći i teško je ozlijeđena te nepokretna od vrata prema dolje. Njene prijateljice organizirale su prikupljanje novaca za nju i njenu obitelj koja trenutno živi u domu koji nije prilagođen za njene potrebe.

U prometnoj nesreći su sudjelovala dva vozila. 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom marke Seat, vozio se desnom kolničkom trakom. Brzinu kretanja nije prilagodio uvjetima na cesti i vidljivosti, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Audi, čiji je vlasnik 24-godišnjak, koji je tad imao 1.82 g/kg alkohola u krvi. U trenutku nesreće automobil marke Audi bio je zaustavljen u desnoj prometnoj traci bez svjetala ili upaljenih žmigavaca u kojeg je onda naletio automobil marke Seat.”, opis je prometne nesreće.

Slomila je 5. i 6. kralježak

U opisanoj prometnoj nesreći najveće posljedice trpi Josipa, koju je osmero vatrogasaca trebalo oprezno izvući iz stražnjeg dijela automobila u kojemu je stradala. Josipa je odmah prevezena u Kliniku za traumatologiju u kojoj joj je bila pružena pomoć te se izvršila potrebna operacija. U nesreći je slomila 5. i 6. kralježak, a sve ostale je pomakla zbog kojih je ostala nepokretna od vrata prema dolje.

Oduvijek je voljela sportove, pogotovo rukomet, a svim aktivnostima koje je s guštom radila, ne može se vratiti zbog posljedica nesreće. Nakon nekog vremena u bolnici, premještena je u Varaždinske toplice, u kojima određeno vrijeme nije mogla primati posjete čak ni svoje najuže obitelji zbog prisutnog COVIDA-19.”, objašnjavaju njene prijateljice.

Nakon pola godine vratila se kući, u Veliku Goricu, ali se ubrzo morala preseliti u Buševec, u kojemu će živjeti privremeno dok joj se kuća, u istom mjestu, ne izgradi u potpunosti. Josipa trpi teške fizičke, ali i psihičke posljedice, stoga njene prijateljice sada mole za pomoć. “Ona i njezina obitelj pretrpjeli su puno, a isto tako podnijeli velike materijalne troškove. Želimo im pomoći jer su morali izgraditi potpuno novu kuću koja treba biti prilagođena njenim potrebama te za sva potrebna protekla, a i nadolazeća liječenja koja su jako skupa.”, objašnjavaju.

Ukoliko želite pomoći, obratite im se na Instagram profilu Pomozimo Josipi. 

Broj računa za uplate:

  • HR5924840083235981464
  • Josipa Smolčić
  • Opis-Donacija
  • Adresa: Buševec, Sisačka 28