Home Izdvojeno Još stignete: U Domu kulture Galženica besplatno izmjerite šećer i tlak

Još stignete: U Domu kulture Galženica besplatno izmjerite šećer i tlak

Priliku za ovo imate i svaku treću srijedu u mjesecu

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Zagrebačka županija povodom Svjetskog dana zdravlja, ovog petka i u Velikoj Gorici organizira javno-zdravstvenu akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka građanima. Ova akcija trenutno se odvija u Domu kulture Galženica do 11 sati te se pozivaju svi zainteresirani da se uključe u ovu javno-zdravstvenu akciju.

Kako nam govore s terena, danas nije baš velik odaziv jer je Veliki petak te je do sada bilo tek nešto više od desetak građana. Osobe koje dolaze nakon mjerenja dobivaju savjete o zdravlju te o prevenciji bolesti poput dijabetesa ili kardiovaskularnih bolesti. Nekima se daju i preporuke za bolju prehranu i dijetu.

“Inače besplatnu kontrolu krvnog tlaka i šećera za građane Velike Gorice obavljamo svake treće srijede u mjesecu od 9 do 11 sati u Domu kulture Galženica u prostoru Mjesnog odbora.”, govore nam patronažne sestre s terena. Stoga, ako ste danas propustili akciju, dođite treću srijedu u mjesecu.

Podsjećamo, cilj ovih akcija je da se građanima objasni da se kroz prevenciju promiče zdravlje i jača svijest građana o važnosti brige za vlastito zdravlje, usvajanje zdravih navika i zdravog načina života te važnost pravodobne kontrole i odlaske na preventivne preglede.