Home Izdvojeno Na Ježevu dobrodošli svi! Postavljen prilaz za osobe ograničenog kretanja!

Na Ježevu dobrodošli svi! Postavljen prilaz za osobe ograničenog kretanja!

Nakon uređenja jezera Ježevo želja im je obnoviti Omladinsko jezero

PODIJELITE

ŠRU Odra nastavlja s aktivnosti u okviru programa obogaćivanja i uređenja sadržaja na jezeru Ježevo u Novom Čiču. Tako je ovih dana uspješno okončan projekt postavljanja platforme za osobe u kolicima ili slabije pokretljivosti kako bi svi imali nesmetan pristup jezeru.

„Želimo svima omogućiti da dođu ovdje i uživaju, a pogotovo ribičima, zainteresiranima, simpatizerima, pa i maloj djeci. Od sad do jezera mogu i osobe s invaliditetom“, poručio je predsjednik ŠRU Odra, Ognjen Cahun.

Tako je već za vikend tamo održano ribolovno natjecanje u šaranskom ribolovu u kojem je sudjelovalo 11 ekipa iz cijele Hrvatske, a u dva je dana ulovljeno 800 kilograma ribe. „Nije riba očekivano grizla, ali je sve veći broj posjetitelja, zaljubljenika u ribolov i zbog toga smo zadovoljni“, govori nam Cahun koji najavljuje već idući vikend novo natjecanje u ribolovu hranilicom, također na Ježevu. Nakon toga je Kup Turopolja kojem, tradicionalno, dolaze svi ribiči turopoljskog kraja.

U početnoj fazi je, dodaje nam, jedan novi projekt, a koji obuhvaća uređenje Omladinskog jezera u Čiču. „To je četverogodišnji projekt kojim želimo oživjeti Omladinsko jezero, postaviti tamo robinzonske kućice kako bi posjetitelji, ribiči i svi zainteresirani mogli i prespavati, a preko dana boraviti i uživati u ovoj prekrasnoj prirodi“, zaključuje Cahun.