Home Zanimljivosti Jeste li već posudili micro:bit iz knjižnice?

Jeste li već posudili micro:bit iz knjižnice?

Budući da je bogato opremljen različitim funkcijama i senzorima, uređaj je moguće, već uz nekoliko klikova mišem, transformirati u kompas, termometar, mjerač nagiba ili na primjer glazbeni instrument.

PODIJELITE

Od petka, 27. travnja, možete posuditi micro:bitove u Gradskoj knjižnici Velika Gorica na Dječjem odjelu te u Područnoj knjižnici Galženica. Nastavak je to priče koja je krenula donacijom 65 uređaja od strane Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Micro:bitovi su zanimljiva edukacijska mikroračunala, namijenjena prvenstveno djeci koja pomoću njih vrlo jednostavno mogu usvajati osnove programiranja, elektrotehnike te digitalne pismenosti općenito. Jednostavnim naredbama izvedenim kroz grafički programski jezik, djeca, ali i svi ostali, vrlo brzo mogu usvojiti osnove programiranja i programskog razmišljanja.Budući da je bogato opremljen različitim funkcijama i senzorima, uređaj je moguće, već uz nekoliko klikova mišem, transformirati u kompas, termometar, mjerač nagiba ili na primjer glazbeni instrument. Mogućnosti koje nudi čine se nepresušne, a budući da je sav potreban instrukcijski materijal na hrvatskom jeziku dostupan na internetu, za rad s Micro:bitom potrebno je samo slobodno vrijeme i volja.

Micro:bitovi su dio STEM revolucije (obrazovanje s naglaskom na znanost, tehniku, inženjerstvo i matematiku) koja se na velika vrata, počevši od osnovne škole, implementira u hrvatsko školstvo i u nastavni kurikulum. S obzirom na svestranost uređaja, moguće ga je uključiti u nastavu iz informatike, matematike, prirode, hrvatskog jezika, glazbene kulture, likovne kulture, ali i mnogih drugih predmeta.