Home Izdvojeno Jasminka Tihi Stepanić uvrštena na listu najboljih međunarodnih dječjih pisaca

Jasminka Tihi Stepanić uvrštena na listu najboljih međunarodnih dječjih pisaca

S knjigom “Ljeto na jezeru Čiču” uvrštena je u izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca od ukupno 179 naslova

PODIJELITE
Foto: Naklada Ljevak

U srpnju prošle godine smo pisali kako je velikogorička autorica romana i knjiga za djecu, Jasminka Tihi Stepanić s knjigom “Ljeto na jezeru Čiču” bila hrvatska je kandidatkinja za Časnu listu IBBY-ja (Međunarodnog odbora za dječju knjigu) za 2020.

Sada je stigla i službena lista te je Jasminka Tihi Stepanić jedna od troje Hrvata uvrštenih na toj listi od ukupno 179 naslova. Inače, časna lista IBBY-ja dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 79 zemalja članica. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta.

Nakon kandidature je izrazila zahvalnost što se nalazi među najboljim dječjim spisateljima u svijetu. Inače piše već osam godina unutar kojih je dobila brojne zapažene književne nagrade i priznanja.

Jasminka Tihi Stepanić, profesorica hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika do sad je objavila pet romana, dvije zbirke priča i tri slikovnice. U svijet književnosti ušla je 2011. godine, a lansirala ju je nagrada Mato Lovrak koju je dobila za svoj prvi roman “Imaš fejs?”. Uslijedile su i nagrade Anto Gardaš za roman “Moja neprijateljica Ana” te nagrade Grigor Vitez i Mato Lovrak za “Ljeto na jezeru Čiču”, a i dalje je na vrhu čitanosti u knjižnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije.