Home Izdvojeno Izlog Knjižnice Galženica krasi izložba Marije Luter

Izlog Knjižnice Galženica krasi izložba Marije Luter

Teme su Turopolje, priroda i more

PODIJELITE

U izlogu Knjižnice Galženice, tijekom sljedeća dva tjedna, posjetitelji će moći uživati u prekrasnim slikama Marije Luter. Ova izložba predstavlja još jedan u nizu prikaza radova umjetnika koji su se odazvali na Poziv za izlaganje amaterskih likovnih radova objavljen u lipnju 2023.

Marija Luter, autorica izloženih djela, rođena je u Zagrebu, no živi i radi u Odri, gdje je i započela svoj umjetnički put. Iako su je životni putevi prvotno odveli u drugom smjeru, njezina ljubav prema umjetnosti i slikanju ostala je konstanta. Svoj talent otkrila je već u djetinjstvu, a kasnije je usavršila svoje vještine pohađajući tečaj crtanja i slikanja.

Najveću inspiraciju pronalazi u motivima svoga zavičaja, Turopolju, gradu Zagrebu, moru te u portretima i mrtvoj prirodi. Njezini radovi, koji obuhvaćaju različite tehnike kao što su akril, pastel i akvarel, odražavaju bogatstvo emocija i duha umjetnice.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 26. veljače do 11. ožujka 2024., pružajući priliku da uronite u svijet Marijinih vizija.