Home Izdvojeno IYAYI ATIEMWEN Nigerijac donirao bolesnoj Mili 5000 dolara

IYAYI ATIEMWEN Nigerijac donirao bolesnoj Mili 5000 dolara

Kontroverzni igrač Dinama, nekadašnji igrač Gorice u humanitarnoj akciji

PODIJELITE

Bivši igrač Gorice, odnedavno stanovnik Maksimira Iyayi Atiemwen, ovih dana je stupce portala i novina uglavnom punio zbog događaja koje nemaju baš nikakve veze sa sportom. Podsjetimo, dvije djevojke su ga optužile da ih seksualno i fizički zlostavljao. Odradio je u sredinom tjedna terapiju u Dinamu, da bi se poslije s odjetnikom uputio na davanje iskaza, nakon čega ga je policija privela, pa je čak i prenoćio u pritvoru. U četvrtak je doveden i ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Ali, povod ovom tekstu je posve drugačiji. Naime, ovih dana čitamo o velikoj nedaći koja je zadesila riječku obitelj Rončević. Njihova uskoro dvogodišnja kćer Mila boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije i što prije joj je potrebna operacija, no za nju njezini roditelji moraju izdvojiti čak 18 milijuna kuna. Za tip takve operacije je specijalizirana jedino bolnica u Philadelphiji, pa je obitelj upitila apel za pomoć građanima Hrvatske, jer svaka minuta može bitni bitna.

„Možemo spasiti život, donirat ću bolesnoj djevojčici 5000 dolara, napisao je Iyayi Atiemwen na Instagramu, te dodao: „ Pozivam sve svoje nogometne prijatelje da doniraju, Bog vas blagoslovio“, zaključio je Atiemwen i donirao 33 tisuće kuna.
Ali, to nije sve dobro od Atiemwena. Odlučio je još novčano pomoći i to konkretno s 100 dolara za 30 ljudi.

„Volim dati novac onima koji ga nemaju. Zato sam odlučio 30 ljudi podijeliti po 100 dolara“, naglasio je Atiemwen.

Samo se nadamo da je sve ovo Atiemwen učinio čista srca i iskreno, da to nije PR akrobacija njegovog odvjetnika i Dinama.

Goran Klobučarić