Home Izdvojeno Ivo Pranjković predstavlja drugo izdanje “Turopoljske čitanke”

Ivo Pranjković predstavlja drugo izdanje “Turopoljske čitanke”

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

U petak, 18. studenog od 19 sati u Vijećnici POUVG-a Ivo Pranjković predstavit će svoju knjigu “Turopoljska čitanka”, drugo prošireno izdanje. Ova knjiga daje sjajan i temeljit uvid u književno stvaralaštvo šireg velikogoričkog kraja te je poticaj za daljnja čitanja i istraživanja.

 – Sad već davne 1994. godine prof. dr. Ivo Pranjković priredio je “Turopoljsku čitanku”, kapitalno djelo zavičajne kulture i vrijedan doprinos ukupnoj nacionalnoj kulturi, a sada se nakon 22 godine pojavljuje 2. prošireno izdanje s obiljem novih autora, djela i informacija. Koliko je proširenje pokazuje podatak da je uvršteno 34 autora koji nisu zastupljeni u prvom izdanju, tako da je na 450 stranica prikazano preko sedamdeset stvaralaca kroz više od pola tisućljeća, od najstarijih pa do današnjice. Obuhvaćeni su autori koji su rođenjem, životom, radom i stvaralaštvom odnosno djelom vezani uz turopoljski kraj – poručili su iz POUVG-a.

citanka

U predstavljanju sudjeluju Julijana Matanović, književnica i književna znanstvenica, Stjepan Rendulić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske te urednik Miljenko Muršić. Umjetnički program su priredili dramski umjetnik Žarko Savić, klavijaturist Krešimir Starčević i sopranistica Vesna Kovačić.