Home Izdvojeno Ivanje u Buševcu otvorit će Štruklijada

Ivanje u Buševcu otvorit će Štruklijada

PODIJELITE

U četvrtak 22. lipnja počinje ”Ivanje u Buševcu”. U 14 sati u velikom šatoru iza Doma kulture održat će se Štruklijada, a posjetitelje će zabavljati glazbeni sastav ”Dinakordi i Luna band”.

U subotu u 11 sati na ŠRC-u Zvrnik održat će se Ivanjski nogometni turnir društvenih organizacija Buševca. U 15 sati na polivalentnom igralištu Područne škole Buševec odigrat će se 7. Memorijal Josipa Robića-Habe – natjecanje vatrogasnih pomladaka. Na istom igralištu u 19 sati održat će se vatrogasno natjecanje ženskih i muških desetina Jubilarni 20. kup Turopolja i noćni ”Super kup“. Večer će završiti uz glazbeni sastav ”VIGO band“ koji će zasvirati u 21 sat u velikom šatoru iza Doma kulture.

Na sam blagdan svetog Ivana Krstitelja u 11 i 17 sati održat će se svete mise. U 16 sati i 30 minuta u školi će biti otvorena izložba satova, a Etno zadruga Buševec će se u 17 sati predstaviti s Ivanjskim semenom s domaćim proizvodima i etno rukotvorinama uz izlagače s područja Velike Gorice, Siska i Zagrebačke županije.Kulturno-umjetnički program “Običaji kroz godinu” počet će u 18 sati i 30 minuta na ljetnoj pozornici iza Doma kulture. Nastupit će KUD “Prigorje“ iz Križevaca, KUD ”Vinčica“ iz Belajske Poljice, KUD ”SV.Ana“ iz Odranskog Obreža, KUD ”Orač“ iz Male Mlake, KUD ”Čiče“ iz Novog Čiča, Ukrajinsko kulturno prosvjetno društvo ”Taras Ševčenko“iz Kaniža.

Za zabavnu večer u velikom šatoru iza Doma kulture pobrinut će se glazbeni sastav ”Zakon šutnje“. U 21.30 palit će se Ivanjski krijes.Od dodatnih sadržaja u Buševcu će biti zabavni park i igraonica za djecu, razgled postava “čardaka”, jahanje na konjima i drugi zabavni programi te bogata gastro ponuda.

Organizatori Ivanjskih dana su MO Buševec, OSS Buševec, DVD Buševec, Društvo žena Buševec,NK ”Polet” Buševec i Udruga Moj Buševec.