Home Izdvojeno Ines Grdenić osvojila brončanu medalju

Ines Grdenić osvojila brončanu medalju

Veliki uspjeh najbolje sportašice Velike Gorice na Europskom prvenstvu

PODIJELITE

danskom Aalborgu se protekli vikend održavalo Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21. Nedjelja je bila veliki dan za hrvatski karate i klub Velika Gorica. Naime, Ines Grdenić je osvojila brončanu medalju.

Naša karatistica je u prvom kolu bila slobodna, da bi u drugom sa 4-0 svladala predstavnicu Azerbajdžana Fidan Teymurovu. Uslijedila je istovjetna pobjeda nad Portugalkom Rodrigues, da bi u borbi za ulazak u završnicu izgubila od turske reprezentativke Gulsen Demiturk.

Ines Grdenić je u repasažu bila bolja od Njemice Gencer, te je tako stigla do još jedne medalje u svojoj kategoriji do 50 kilograma u U-21 konkurenciji mlađih seniorki. Ponovila je prošlogodišnji doseg iz ruskog Sočija.

U petak se borio Dominik Kučan, no nažalost gubi u prvom kolu od predstavnika Engleske 3:2 koji kasnije gubi od Rumunja. Drugog dana prvenstva, rezerviranog za juniorski uzrast, Petar Orešković i Igor Vrban također ne uspijevaju osvojiti medalju. Petar gubi u prvom kolu od Portugalca, a Igor nakon pobjede nad Gruzijcem gubi od Slovaka čime završava natjecanje.

Goran Klobučarić