Home Izdvojeno Imate neku stvar koju više ne trebate? Neka postane dio Muzeja odbačenih...

Imate neku stvar koju više ne trebate? Neka postane dio Muzeja odbačenih predmeta

Donijeti ih možete danas u Galeriju Galženica u periodu od 10 do 15 sati, a navečer će uz njih biti stvorena izložba uz popratni program

PODIJELITE

Muzej odbačenih predmeta danas se vratio u Veliku Goricu! Privremeni postav će se otvoriti danas, 17. lipnja u galeriji Galženica i to s predmetima koje vi donesete. Stvari koje više ne trebate, ne koristite ili ste ih već namjeravali odbaciti možete donijeti danas u Galeriju Galženica u periodu od 10 do 15 sati. Tada će autorice Ana Katulić i Irena Boćkai prikupljati predmete – jedan po osobi – a onda s njima na otvorenju izložbe stvoriti popratni program nakon što ih “udome”.

„Vraćamo se u grad iz kojeg je sve krenulo kako bi sada, tri godine kasnije, ispričale novu priču o ovom putujućem projektu, održivom muzeju koji spaja kulturu i umjetnost s područjima ekološkog, društvenog djelovanja i novih tehnologija“, govore autorice Ana Katulić i Irena Boćkai.

Program će obuhvatiti rekapitulaciju svih posjetitelja, priča, gradova i predmeta, s naglaskom na utjecaj koji je projekt ostavio u lokalnoj zajednici. U posljednje tri godine Muzej je gostovao u Kninu, Krapini, Varaždinu, Puli, Pazinu, Ogulinu, na Zlarinu, u Zagrebu… Kroz njegov je fundus prošlo 100-tinjak predmeta, od kojih je većina sretno udomljena.