Home Kultura Idućeg ponedjeljka poslušajte koncert pijanistice Sabrine Zelić posvećen ruskom skladatelju

Idućeg ponedjeljka poslušajte koncert pijanistice Sabrine Zelić posvećen ruskom skladatelju

Koncert će se održati u Umjetničkoj školi Franje Lučića

PODIJELITE

Idućeg ponedjeljka će se u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića održati koncert pijanistice Sabrine Zelić u potpunosti posvećen velikom ruskom skladatelju Aleksandru Nikolajeviču Skrjabinu. Koncert će početi u 19 sati, a Zelić će izvesti Skrjabinov znameniti ciklus 24 preludija za klavir, op. 11 te 2. sonatu u gis-molu, op. 19, ‘Sonatu-fantaziju’. Ulaz na koncert je slobodan.

Njen rad kritičari i bivši pedagozi opisuju epitetima poput “fina muzikalnost, jednostavnost geste, lirski senzibilitet, virtuozitet, promišljena interpretacija, osjećaj za glazbenu formu i zvuk, bogat unutarnji svijet, pijanistički smisao vještina savladavanja boja kao određenog parametra, izuzetan dinamički potencijal, temperament, interesantnost osobnost…”.

Sabrina Zelić rođena je 1967. godine u Sarajevu. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Nede Stanković. Diplomirala je 1990. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknute pijanistice Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja održala je solističke i komorne koncerte te sudjelovala na mnogim republičkim, državnim i međunarodnim natjecanjima, na kojima je osvajala brojne nagrade, pobjede i priznanja. Članica je Klavirskog dua East West (Sabrina Zelić- Rustem Kudoyarov) s kojim je ostvarila zapažene izvedbe.

Za niz uspješnih nastupa u jubilarnoj Chopinovoj godini te za svoje zalaganje i doprinos radu Društva „Fryderyk Chopin“, Ministarstvo kulture Republike Poljske odlikovalo ju je ordenom „Zasluga za poljsku kulturu“ 2010. godine. Uz koncertnu djelatnost, s posebnom se posvećenošću bavi i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, spajajući tradiciju zagrebačke i ruske pijanističke škole.

“Bitno je, po završetku studija ne zaklopiti poklopac klavira, već klavir učiniti sastavnim dijelom života!”, zaključuje Sabrina Zelić.