Home Izdvojeno HSS-ovci postavili uvjete za koaliranje na lokalnim izborima 2017.

HSS-ovci postavili uvjete za koaliranje na lokalnim izborima 2017.

PODIJELITE

Gorički HSS-ovci jučer su održali Programsku skupštinu na kojoj su glavne teme bile izvješće o radu u protekloj godini i pripreme za predstojeće lokalne izbore. Kao osnovu za pregovore s mogućim koalicijskim partnerima gorički HSS-ovci uzimaju svoj program za poljoprivredu i obrtništvo.

– Treba poticati one koji na vlastitim gospodarstvima proizvode domaće i kvalitetno. Njih treba stimulirati osiguravanjem povoljnijih uvjeta prodaje kroz oblik ”seljačke tržnice” ili drugim oblicima subvencija, a pitanje gradske tržnice riješiti na kvalitetniji način, a ne samo komercijalnim mjerilima – poručili su HSS-ovci.

Na skupštini u Kučama upozoreno je da posebnu pažnju treba posvetiti prometnicama koje su sada u gradskoj nadležnosti. Napraviti kvalitetan program vodeći računa o ravnomjernoj zastupljenosti cijelog područja , a isto tako stručno sagledati probleme vezane uz obranu od poplava i sanaciju klizišta.

hss1

– Oko većih infrastrukturnih zahvata i rješavanja problematike kao što je gospodarenje otpadom, vodovod i odvodnja te prostorno planiranje koje ne smije biti stihijski, trebamo zajednički dogovor i korištenje svih naših potencijala. Mjesne odbore i gradske četvrti moramo ojačati, a njihove programe realizirati što je moguće pravednije i ravnomjernije – rečeno je u Kučama.

Predsjednik Gradske organizacije HSS-a Velika Gorica, Vlado Horina poručio je da se mora nastaviti raditi na jačanju ogranaka i asocijacija žena, mladih i branitelja koje djeluju unutar stranke. – Vrijeme pred nama još je izazovnije i traži dobru organiziranost, inventivnost, praktičnu upornost, uspješnost i visoku razinu odgovornosti – istaknuo je Horina.