Home Izdvojeno HPD ”Kučani” prošle godine imali su 30-ak nastupa

HPD ”Kučani” prošle godine imali su 30-ak nastupa

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Hrvatsko pjevačko društvo ”Kučani” prošle godine imali su 30-ak nastupa. Nastupali su na svim važnijim manifestacijama u Velikoj Gorici i u Kučama, gostovali su u drugim gradovima, išli su na natjecanja i osvajali nagrade. U Osijeku na međunarodnom natjecanju prvog listopada prošle godine, muška vokalna sekcija Stari pajdaši osvojili su treće mjesto. – Vježbali smo cijelo ljeto, i kolovoz i rujan su nam bili radni, nismo imali pauze. Pjevamo stare pučke, zaboravljene pjesme koje se rijetko gdje mogu čuti – rekao nam je Mladen Čunčić,  predsjednik HPD ”Kučani”.

Zbor je nastupao i na Krapinskom radijskom festivalu s pjesmom ”Pravice ni”. – Pjesma je jako dobro prihvaćena. Tekst je napisao Tomislav Galeković, a uglazbio je Siniša Belošević iz ”Zlatnih godina” – rekao je Čunčić.

HPD ”Kučani” natupali su i u Petrinji na Lipanjskim zvucima gdje su dobili veliki pljesak publike. Mješoviti zbor pjeva četveroglasno, a osim njih i Starih pajdaša, u društvu su aktivna i djeca čiji su nastupi uvijek posebni.

Prije odmora koji će potrajati do proljeća, Stari pajdaši i zbor ”Zlatne godine” večeras će održati još jedan nastup na prigodnom božićnom koncertu u Sisku.