Home Izdvojeno HPD KUČANI Naših 10 godina

HPD KUČANI Naših 10 godina

Slavljenički koncert su, uz domaćine, upotpunili i gosti OSS-a Buševec, župnog zbora Sv. Cecilije, Turopoljska zvona, recitatori...

PODIJELITE

Mali, a opet za veliki jubilej, prvih deset godina rada i postojanja obilježili su pjevači i pjevačice Hrvatskog pjevačkog društva Kučani iz Kuča. Za tu su prigodnu pripremili svečani dvosatni koncert na kojem su, uz pjesme iz svog repertoara te sve sekcije pjevača, predstavili i goste. Stigla su im Turopoljska zvona, OSS Buševec, župni zbor sv.Cecilije, a recitirao je svoju pjesmu i pučki pjesnik Stjepan Vitez koji je vješto u stih pretočio sve ono što se tu večer zbivalo u Kučama.

Slavljenici su slavili uz pjesmu, a publici su se, uz mješoviti pjevački zbor predstavili i Dječji zbor, Ženska vokalna skupina te Muška vokalna skupina “Stari pajdaši”, a pjesmom su nas proveli od kajkavske popevke, do crkvene, sakralne, pa sve do svjetovnih melodija iz različitih krajeva Hrvatske.

Stari pajdaši

Hrvatsko pjevačko društvo Kučani osnovano je 2009. godine na inicijativu grupe zainteresiranih mještana, Kučana, s ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine i obogaćivanja kulturnog života u Kučama, Velikoj Gorici i šire . Danas imaju 76 članova, od kojih je 55 aktivno, pod palicom maestra Branka Pucekovića. Već godinu dana nakon osnutka, 2010. osnovan je Dječji zbor, 2016. s radom počinje Muška vokalna skupina ,”Stari pajdaši”, a 2018. i Ženska vokalna skupina.

Nastupili su i najmlađi, Dječji zbor, HPD Kučani

Pjesma je univerzalna radost i jezik prepoznat svugdje u svijetu, a oni gdje god dođu šire radost i veselje, ljubav i sreću svojim pjevanjem. I ne samo to, Hrvatsko pjevačko društvo Kučani osvajaju i nagrade za svoj trud, rad i zalaganje. Na međunarodnom natjecanju mješovitih zborova Zlatna Lipa Tuhlja 2013. godine osvojili su srebrnu nagradu , a na međunarodnom natjecanju Aurora cantat u Karlovcu 2015., 2017. i 2019. broncu.