Home Izdvojeno HNK GORICA Tabor iz Sežane gost Gradskog stadiona

HNK GORICA Tabor iz Sežane gost Gradskog stadiona

U subotu od 18 sati Gorica igra petu pripremnu utakmicu uoči nove sezone

PODIJELITE

Napokon je došao red da navijači Gorice vide svoj klub na domaćem travnjaku. U subotu od 18 sati gost našeg prvoligaša bit će Tabor iz Sežane, momčad koja je ušla u najbolji razred slovenskog nogometa. Bit će to liepa prigoda da svi zainteresirani vide u kakvom su trenutno fizičkom i taktičkom izdanju njihovi ljubimci. Ono što su do sada prikazali, ne ulijeva baš previše optimizma. Posebno se to odnosi na posljednje dvije utakmice. Dva poraza od niškog Radničkog i posebno bolan od Maribor prije dva dana, pokazali su da je pred sastavom mladog stručnjaka Sergeja Jakirovića još dosta posla. Doduše, neki igrači još nedostaju, ali ovi koji su tu, trebali bi pokazivati puno više od onoga što su prezentirali u ova tri tjedna od kako su Goričani startali s pripremama.

Nadamo se da će već protiv Tabora iz Sežane to biti posve različito izdanje od onoga iz Maribora. Jer, nema baš previše vremena, novo prvenstvo starta već za dva tjedna.

Inače, u četvrtak je u Gorici postavljena baza za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet.

Na stadionu se do 7. srpnja provodi testiranje VAR sustava

HNK Gorica je prva od svih klubova reagirala i već je ispod zapadne tribine izgradila prostoriju za VAR (Video Assistant Referee). Vrlo je vjerojatno da će se već u prvim kolima prvenstva Prve lige 2019./2020. u Velikoj Gorici testirati tehnologija, koja će u proljeće 2020. biti obvezna na svim prvoligaškim stadionima, doznali smo od Željka Mihalja, predsjednika Nogometnog središta Velika Gorica.

Goran Klobučarić