Home Gospodarstvo HEP zbraja štetu: Na dalekovode palo preko 30 visokih stabala

HEP zbraja štetu: Na dalekovode palo preko 30 visokih stabala

PODIJELITE

Velikogorički HEP ovih je dana imao ozbiljnih problema s uklanjanjem stabala koja su pod težinom snijega padala na vodiče dalekovoda. Bez električne energije ili s povremenim prekidima ostajala su gotovo sva naselja izvan užeg gradskog sjedišta, od rijeke Save do Kupe.

dalekovod1

Osobito je bilo kritično na potezima od Šiljakovine do Pokupskog i od Lukavca do Skender Brda gdje su zabilježeni dugotrajni prekidi napajanja električnom energijom. Zbog oštećenja vodiča i izolatora, problema u opskrbi strujom imala su i brojna domaćinstva od Kušanca do Šiljakovine i Petrovine.

HEP

– Izvan gradskog sjedišta koja se napajaju električnom energijom preko 20 kV zračnih dalekovoda od petka 24.01. u 12.00 sati do nedjelje 26.01. u 15.00. sati, zablježeni su vrlo ozbiljni problemi u opskrbi električnom energijom, uzrokovani rušenjem velikog broja visokih stabala pod teretom mokrog i teškog snijega, na vodiče dalekovoda  –  kaže rukovoditelj HEP-ovog Pogona Velika Gorica, Zlatko Majetić.

Na cjelokupnom području Vukomeričkih Gorica u šumovitim je predjelima na dalekovode palo preko 30 stabala viših od 13 metara, uslijed čega je na brojnim lokacijama došlo do pucanja vodiča, oštećenja drvenih i željeznih stupova dalekovoda.

–  Ekipe Elektre Pogona Velika Gorica u vrlo teškim uvjetima sanirale su brojna oštećenja na dalekovodima  –  ističe Majetić.

dalekovod