Home Kultura Gradska knjižnica donirala knjige knjižnici koju koriste stanovnici Doma umirovljenika Maksimir

Gradska knjižnica donirala knjige knjižnici koju koriste stanovnici Doma umirovljenika Maksimir

Nakon preuzimanja donacije uslijedilo je i prigodno druženje u zanimljivom knjiško-gastronomskom kutku, restoranu „Ježeva kućica“

PODIJELITE
Foto: GKVG/web

Na čelu s ravnateljicom Katjom Matković Mikulčić u srijedu 19. siječnja 2022. iz Gradske knjižnice predali su smo donaciju knjiga knjižnici koja djeluje u sklopu Doma umirovljenika Maksimir u zagrebačkom naselju Ravnice.

Knjižnicu koju aktivno koriste stanovnici ove ustanove vodi gospodin Drago Bukovec, dugogodišnji djelatnik u kulturi Grada Velike Gorice, a tu je dužnost preuzeo od umirovljenog profesora engleskog jezika, također našeg sugrađanina, Steve Radana koji se nakon smještaja u Domu pobrinuo za adekvatnu brigu o fondu knjižnice.

– U ugodnom prostoru domske knjižnice koji zainteresiranim korisnicima Doma umirovljenika pruža mogućnost posudbe knjiga, čitanja časopisa ili jednostavno druženja uz pisanu riječ, smješteno je nekoliko tisuća knjiga, a veselimo se što je i naša donacija doprinijela obogaćenju fonda novim naslovima. Ujedno, zahvaljujemo na ugodnom druženju našim domaćinima i dragim bivšim suradnicima knjižnice – kazali su iz Gradske knjižnice.

Nakon preuzimanja donacije uslijedilo je i prigodno druženje u zanimljivom knjiško-gastronomskom kutku, restoranu „Ježeva kućica“, čiji je interijer inspiriran slavnom slikovnicom i oslikan prizorima iz knjige.