Home Vijesti Građani se žalili, policija reagirala: Kreću u pojačanu kontrolu biciklista

Građani se žalili, policija reagirala: Kreću u pojačanu kontrolu biciklista

Zaprimili su dosta dojava i upita o nepropisnom ponašanju vozača bicikala koji se ne kreću površinama koje su namijenjene za prometovanje te tako ugrožavaju pješake

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Iz Velikogoričke policije su odlučili reagirati na zamolbe i dojave građana vezane uz ponašanje vozača bicikala. Kako navode, imaju dosta dojava i upita o nepropisnom ponašanju vozača bicikala na način da se biciklisti ne kreću površinama koje su namijenjene za prometovanje te tako ugrožavaju pješake.

“S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća posebnu ćemo pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala. To se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, u pješačkim zonama i nekorištenje reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja, prolaska na crveno svjetlo ili korištenje tehnički neispravnog bicikla bez propisane opreme”, objašnjavaju iz policije.

Apeliraju na vozače bicikala da poštuju prometne propise s ciljem smanjenja prometnih nesreća s najtežim posljedicama upravo zbog toga što su pješaci i biciklisti najranjivija skupina sudionika u prometu.