Home Izdvojeno Građani dočekali brončanog Šandora na Plesu

Građani dočekali brončanog Šandora na Plesu

PODIJELITE

Obitelj i brojni navijači dočekali su večeras Velimira Šandora, goričkog paraolimpijca koji je hicem od 18,24 metra osigurao brončanu medalju za Hrvatsku na 15. Ljetnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Stotinjak građana okupilo se u dijelu međunarodnih dolazaka Zračne luke Franjo Tuđman, a među njima se isticala grupa iz Pokupskog koja je na doček došla organizirano, autobusom i osobnim vozilima.

velimir-sandor-docek-7

– Velimir stanuje i rodio se u Opatiji, mjestu koje se nalazi na području Općine Pokupsko. Mi smo se kao njegovi sugrađani odlučili organizirati se i dočekati ga. On je naš dečko iz Opatije. – rekao je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

Ova medalja kruna je nizu sportskih uspjeha koje je ostvario ovaj vrhunski sportaš. Prije odlaska u Rio, Velimir je poručio da mu je glavni cilj medalja i da bi bio razočaran da mu to ne pođe za rukom. I uspio je u tome, bolji od njega bili su samo Aigars Apinis, aktualni svjetski rekorder iz Latvije s prebačenih 20,83 metra i Poljak Robert Jachimowicz s rezultatom od 19, 10 metara.

velimir-sandor-docek-28

– Nemam riječi. Ovo mi je preemotivno sve skupa. Zahvalio bih se mami i tati na podršci. Hrvatskom paraolimpijskom odboru koji je prepoznao moj rad i rad moga trenera te me uvrstio u reprezentaciju. Gradu Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji i Općini Pokupsko koji su me podupirali i pomagali. Nadam se da na ovome nećemo stati.- rekao je Velimir.

velimir-sandor-docek-23

Nakon naporne sezone, Velimir će se odmoriti petnaestak dana, a već početkom listopada počinje s pripremama za svjetsko prvenstvo na kojem će tražiti, kako kaže, sjajniju medalju.

[print_gllr id=55267]