Home Gospodarstvo Grad Velika Gorica na konferenciji u Dubrovniku predstavio svoje uspješne projekte

Grad Velika Gorica na konferenciji u Dubrovniku predstavio svoje uspješne projekte

PODIJELITE

Na konferenciji o komunalnom otpadu i komunalnoj infrastrukturi ‘Adriatic municipal days’ održanoj 9. i 10. svibnja u Dubrovniku, gradonačelnik Dražen Barišić predstavio je gorički model gospodarenja vodnim resursima. Gradonačelnik se pohvalio projektom Aglomeracija Velike Gorice vrijednim desetke milijuna eura koji će se u iznosu od 70 posto financirati sredstvima iz EU fondova.

-U tom kontekstu, ponosan sam, jer smo uspjeli u Veliku Goricu i na područje Turopolja dovesti jedan od najvećih projekata na ovim područjima, EU projekt Aglomeracija Velike Gorice. On predviđa izgradnju 140 kilometara odvodnje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ukupne vrijednosti 55 milijuna eura – ističe gradonačelnik Dražen Barišić.

prečistač-VG-Vodoopskrba-kanalizacija-10

Velika Gorica predstavljena je kao grad koji uspješno brine o svom okolišu i gospodarenju otpadom te je predstavljen uspješno proveden projekt ‘U mojem dvorištu’. U sklopu njega izgrađeno je novo reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi, a većina sredstava za taj projekt povučena je također iz europskih fondova.

Zrak---Reciklazni-centar-u-Mraclinskoj-Dubravi

– Velika Gorica jedan je od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj, a ta titula rezultat je sustavnog planiranja, kvalitetnih projekata, mjera i dobro organiziranog tima. To nije rezultat koji se postiže preko noći i na tome radimo dugi niz godina. Jednako tako smo pristupili i sredstvima iz EU fondova. Organizirali smo dobar, stručan i kvalitetan tim, obrazujemo kadrove o apliciranju i raspisivanju projekata za EU fondove te iste planiramo u svojim aktivnostima i projektima. – dodao je gradonačelnik.

O sustavu zaštite okoliša i gospodarenju otpadom u Velikoj Gorici, uz gradonačelnika, govorio je i direktor VG Čistoće Željko Galeković koji je održao prezentaciju na tu temu.