Home Izdvojeno Grad i UNICEF za dobrobit djece i mladih

Grad i UNICEF za dobrobit djece i mladih

Dugogodišnja suradnja Grada i Unicefa ogleda se i u brojnim programima po vrtićima i školama

PODIJELITE

Kad vam idući put u poštanski sandučić stigne omotnica gradskih komunalnih tvrtki nemojte se iznenaditi kad u njoj ugledate i UNICEF-ovo pismo. Riječ je o dugogodišnjoj suradnji Grada i Unicefa kojom se građani senzibiliziraju na potrebe djece i mladih iz Hrvatske ali i cijeloga svijeta. „Imamo niz djece koja ne žive s obiteljima, nemaju njihovu podršku, odgovarajuću skrb, pristup vrtićima ili trebaju zaštitu od nasilja i zlostavljanja“, govori Đurđica Ivković, vd predstojnice Ureda Unicefa za Hrvatsku koja je u gradskoj upravi potpisala sporazum s Gradom te komunalnim tvrtkama; VG Vodoopskrbom i VG Čistoćom.

„Drago nam je da Velika Gorica prepoznaje naše potrebe već niz desetljeća, a ono čemu se mi nadamo je da će ovime naša suradnja dobiti novi zamah i nove dosege kako bi svi građani bili informirani o potrebama djece u Hrvatskoj“, zaključuje Ivković.

Velika Gorica grad je koji brine o svim svojim sugrađanima, s posebnim naglaskom na djecu ali i mlade obitelji kojima osigurava siguran i sretan život u gradu. Kontinuirano se provode Unicefovi programi podrške roditeljima i djeci, educirani su timovi u dječjim vrtićima koji provode besplatne programe za roditelje “Rastimo zajedno” ili “Rastimo zajedno plus” za roditelje s djecom s teškoćama u razvoju. Programi se provode i u Centru za djecu mlade i obitelj kao i ostalim obrazovnim ustanovama za djecu i mlade, tu je i baby fitness, a u Unicefovom odboru za dječju participaciju je i dvoje predstavnika upravo iz našeg grada.  Zbog sveg navedenog, Gorica ponosno nosi i titulu grada prijatelja djece, ističe gradonačelnik Dražen Barišić . „Ova suradnja je vrijedna i važna i njome dajemo dodatnu kvalitetu našim sugrađanima“, dodaje Barišić.

U ime VG Čistoće sporazum je potpisao predsjednik uprave Ivan Rak, a VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavac. Obojica su izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem, te dodala kako će u konačnici upravo putem tvrtki na čijim su čelima, građanima stizati letci i obavijesti o akcijama i donacijama UNICEF-u. „Kroz ovaj sporazum i mi se osjećamo kao dio ove velike Unicefove obitelji“, zaključio je Jelisavac.