Home Izdvojeno Goričko kino jedno od pet u Hrvatskoj koje će održati projekcije za...

Goričko kino jedno od pet u Hrvatskoj koje će održati projekcije za djecu sa senzornim teškoćama

Gledat će se dugometražni animirani film napravljen prema knjizi i scenariju Sunčane Škrinjarić - Čudesna šuma

PODIJELITE

Velikogoričko kino bit će jedno od pet kina u Hrvatskoj koje će održati projekcije za djecu sa senzornim poteškoćama. U idućih mjesec dana će se gledati dugometražni animirani film napravljen prema knjizi i scenariju Sunčane Škrinjarić Čudesna šuma (1986.). Prvi na redu su Kino Gaj, kino Velebit i kino Tuškanac 29. svibnja u 11 sati, zatim slijedi POU Velika Gorica 1. lipnja te kino Samobor 12. lipnja, piše Gloria.hr.

Na ovim projekcijama djeca će se moći šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok ili doći u pratnji osobe iz obitelji.

Važnost ovih senzornih projekcija je omogućavanje djeci sa senzornim poremećajima da idu u kino i uživaju. Ovo je velika prednost i za onu djecu kojoj smetaju  zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka. “Ovaj projekt omogućava integraciju sve djece, bez obzira na domenu odstupanja. Kino samim time postaje terapijsko mjesto, a film i okruženje koje je modulirano tako da bude senzorno optimalno predstavljaju značajan preventivni faktor.“, dodaju.

Više informacija o projekciji u Velikoj Gorici objavit ćemo nakon odgovora Pučkog otvorenog učilišta.