Home Izdvojeno Gorički karatisti u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojili tri medalje

Gorički karatisti u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojili tri medalje

PODIJELITE

Gorički karatisti nastavljaju jakim tempom. Kroz dva vikenda u jeku priprema za prvenstvo Hrvatske nastupili su na dva jaka turnira, a Mia Mijović predstavljala je Hrvatsku na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Turskoj, gdje je osvojila sedmo mjesto.

Na međunarodnom turniru Croatia Open seniorke Ines Grdenić i Mia Mijović osvojile su srebrnu i brončanu medalju, a Petar Orešković osvojio je brončanu medalju. Turnir je trajao od 23. do 25. rujna, nastupilo je 1280 natjecatelja iz 19 zemalja, a KK Gorica nastupio je sa devet natjecatelja.

Grdenić je do srebrne medalje u kategoriji do 55 kg došla pobjedama protiv predstavnica Italije, Rumunjske i BIH, dok je u finalu izgubila od reprezentativke Italije. U istoj kategoriji Mijović je osvojila broncu.

Orešković (U21) je u kategoriji do 60 kg u prve dvije borbe pobijedio predstavnike Bugarske i BIH, da bi u polufinalu izgubio od kolege iz reprezentacije. Brončanu medalju osvojio je nakon predaje predstavnika Italije. U kategoriji juniora do 76 kg Matej Vuković osvojio je peto mjesto.

Na DARFEST-u, koji se jučer održao u Daruvaru i okupio je 375 natjecatelja iz 41 kluba, gorički klub nastupio je u mlađim uzrastima. Vito Hulina osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama U14 do 49 kg i kadeti do 57 kg. U kategoriji kadeti do 70 kg zlato je odnio i Nikola Huzjak, koji je u kategoriji U14 do 69 kg osvojio srebro. Srebro je osvojio i David Lovrinović u kategoriji U14 do 57 kg. U istoj kategoriji kadetskog uzrasta Lovrinović je osvojio brončanu medalju.

Goričani se pripremaju za prvenstvo Zagrebačke županije, koje ih čeka sljedeći vikend, te za prvenstvo Hrvatske U14. Ističu da se očekuje nastavak dobrih rezultata, a svi smo ponosni na njih što su podigli ekipu koja je spremna konkurirati za medalje u društvu najboljih boraca Europe.