Home Izdvojeno Gorička udruga “Dobro dobrim” svakog dana putuje u Ukrajinu s donacijama

Gorička udruga “Dobro dobrim” svakog dana putuje u Ukrajinu s donacijama

Zbog negativnih komentara napominju kako ne zaboravljaju Banovinu te da su i dalje aktivni na tom području i s našim stanovništvom

PODIJELITE
Foto: Renato Glogovčan / Udruga Dobro dobrim

Pomoć izbjeglicama iz Ukrajine ne prestaje stizati. Nedjelja je tako radna za volontere i članove udruge Dobro dobrim koja i danas kroz dan prikuplja i sortira donacije u zgradi Goričanke za ukrajinsko stanovništvo u izbjeglištvu.

Udruga je registrirana na području Velike Gorice zbog čega su postigli odličnu i vrlo brzu suradnju s Gradom Velika Gorica te im je omogućeno korištenje skladišnog prostora u Goričanki. Sama akcija registrirana u Ministarstvu traje 90 dana, no kako nam govori predsjednik udruge, Senad Palić, vjeruju da će je i produžiti.

Putuju u Ukrajinu svakog dana

Među stvarima koje prikupljaju najviše su osnovne namirnice, termo odjeća te lijekovi i medicinske potrepštine. “Ništa ne prikupljamo niti ništa ne radimo stihijski. Sve je po svim procedurama i vrlo jasno. S prikupljenim donacijama putujemo skroz do Ukrajine svakog dana. Prvo dolazimo do granice, a onda kada želimo doći do određenog grada ili, najčešće, bolnice, oni nam dostavljaju pismo namjere na kojem se nalazi popis svih stvari koje su im potrebne i koje mi donosimo. Nakon toga nam dolazi potvrda od policije pa sa svim potrebnim papirima ulazimo i ostavljamo donacije tamo gdje su zaista potrebne.”, govori Palić.

Do sada su do Ukrajine prevezli dva šlepera, a uz to su putovali i s kombi vozilima. Ukupno su poslali 23 vozne jedinice do Ukrajine s donacijama građana.

Aktivni u pomoći Banovini

Međutim, kako mnogi znaju imati negativne komentare na trenutne akcije pomoći za Ukrajinu, Palić napominje kako su njihove aktivnosti krenule davno prije. Aktivni su bili od prvog dana potresa u Zagrebu i Banovini i na tim područjima su u akcijama i dalje. Na području Banovine između ostalog sudjeluju i pomažu u gradnji kuća za stanovništvo čiji su domovi oštećeni i srušeni u potresu.

Aktivnosti udruge možete pratiti na njihovoj Facebook stranici, a u nastavku ostavljamo podatke za uplatu ako i vi želite pomoći svojim donacijama.

IBAN HR9323600001503057055,
SWIFT: ZABAHR2X.
Model-Poziv na broj primatelja: HR00 – (broj koji želite, ili datum uplate npr. 02032022)
Za uplate preko e-bankarstva – Šifra namjene: CHAR
Opis plaćanja: DONACIJA ZA POMOĆ UKRAJINI