Home Izdvojeno Gorica se priprema za gostovanje kod dvostrukog prvaka Europe

Gorica se priprema za gostovanje kod dvostrukog prvaka Europe

Protiv Cibone najlakša utakmica sezone 

PODIJELITE

Nakon što su svladali Zabok, košarkaši Gorice u nastavku natjecanja u Premijer ligi odlaze na gostovanje u Košarkaški centar Dražen Petrović. U ponedjeljak, 11. ožujka igraju protiv Cibone, našeg najvećeg kluba i trenutno uz Zadar vodeće momčadi Lige. Goričani su u prvom dijelu sezone u svojoj dvorani skinuli skalp Cibone, a sada žele pružiti što bolji otpor, pa ako se ukaže prilika, i zašto ponovno ne iznenaditi. Bio bi to trijumf koji bi zasigurno jako odjeknuo i koji bi bio još jedan dokaz da se u Velikoj Gorici doista ozbiljno i predano radi, da je mladi trener Josip Sesar stvorio kompetitivnu momčad, bez izrazite zvijezde, kompaktnu u svim linijama.

Gorica će s još četiri momčadi boriti se za dva preostala mjesta koja vode u doigravanje, ono sedmo i osmo. Naime, Gorica i Šibenik su trenutno na omjeru 6-9, dok su Škrljevo i Alkar s pobjedom manje, a ispred je Hermes Analitica koja je ubilježila sedam pobjeda. Mjesta za dalje ima samo za dvije momčadi, tako da bi eventualna pobjeda nad Cibonom bila veliki korak prema tom cilju.

Prema onome što smo vidjeli u dosadašnjem dijelu sezone ne bi bila nikakva senzacija da Gorica dobije, iako trener Sesar ne stavlja takvo breme pred svoje igrače. Idu kao i do sada igrati najbolje što mogu, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo. U svakom slučaju za Goričane je to najlakša utakmica sezone, nitko ne očekuje čudo, ali oni se njemu u sebi potajno ipak nadaju. Jer, ipak su sportaši…

Goran Klobučarić