Home Koronavirus Gorica i općine danas bilježe 15 novih slučajeva zaraze

Gorica i općine danas bilježe 15 novih slučajeva zaraze

Napominjeno kako je vikendom manji broj testiranja, što dokazuju i podaci na nacionalnoj razini, a budući da županijski Zavod za javno zdravstvo ne objavljuje koliko je osoba testirano, nemamo konkretnije informacije

PODIJELITE

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 15. prosinca je evidentirano 13592 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 8870 osoba, a 42 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 4680 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer u županiji su oboljele 44 osobe, od čega je samo 12 slučajeva u našem gradu, dva slučaja u općini Kravarsko i jedan slučaj u općini Pokupsko. Napominjeno kako je vikendom manji broj testiranja, što dokazuju i podaci na nacionalnoj razini – naime, prema jučerašnjim podacima testirano je 5.798. osoba. Budući da županijski Zavod za javno zdravstvo ne objavljuje koliko je osoba testirano, nažalost nemamo konkretnije informacije.

Na nivou županije izliječene su 684 osobe. Samoizolacija je propisana učenicima 17 razreda osnovnih škola.

NOVO: Od 16. do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u osnovnim školama kojima je osnivač Županija nastava će se održavati online. Više o tome saznajte ovdje.

Nastava na daljinu već se održava u srednjim školama na području Zagrebačke županije i to od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.