Home Najave Gorica gostuje u Zadru u zadnjem kolu Lige za prvaka

Gorica gostuje u Zadru u zadnjem kolu Lige za prvaka

Utakmica se igra u petak 6. svibnja 2022. u 18 sati, a prijenos je na HKS TV-u

PODIJELITE
Foto: Nenad Mudrinić / KK Gorica

U 10. kolu HT Premijer lige Lige za prvaka Gorica putuje u grad košarke – Zadar. Tamo ih čeka istoimena ekipa koja je još uvijek aktualni prvak Hrvatske. Bikovi su zacementirali svoju 5. poziciju s koje su ušli u Ligu za prvaka, a Zadar je pao na 3. mjesto s kojeg će najvjerojatnije ući u Playoff. Susreti ove dvije momčadi posljednjih godina nudili su pregršt atraktivnih poteza i neizvjesnih utakmica, a tako bi moglo biti i u petak. Naime, bez imperativa pobjede u ovom susretu igrači bi mogli pokazati sav arsenal atraktivnih poteza kojim raspolažu.

Karlo Uljarević jedan je dio karijere proveo u Zadru, ali u dresu Gorice znao je u zadnjim sekundama odlučivati pobjednika između ove dvije momčadi: „Čeka nas zadnje kolo Lige za prvaka u kojem idemo na Zadar s ciljem da pobijedimo. Iako nam rezultat ove utakmice ne znači ništa posebno ipak to je zadnja utakmica pred Playoff i nadam se da ćemo što bolje odigrati. Na kraju zašto se ne nadati pobjedi?” – riječi su ovog pouzdanog beka.

Trener Gorice Miki Starčević nada se četvrtoj pobjedi u Ligi za prvaka: „Zadar je prvak Hrvatske i on je naša inspiracija. Ne samo naša nego i svih ekipa HT Premijer lige. Pobijediti Zadra je veliki prestiž i mi ćemo se maksimalno truditi da potvrdimo našu dobru kolektivnu igru koju prezentiramo u zadnje vrijeme. Idemo dolje odigrati jednu čvrstu i dobru utakmicu jer to je zadnje kolo i nema više kalkulacija.”

Utakmica se igra u petak 6. svibnja 2022. u 18:00 sati, a prijenos je na HKS TV-u.

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić