Home Crna Kronika Gori stara zgrada Velkoma: Vatra suklja, izgleda kao da je dan

Gori stara zgrada Velkoma: Vatra suklja, izgleda kao da je dan

PODIJELITE

23:33

Požar je ugašen, vatrogasci čiste požarište:

23:20

Zapovjednik JVP-a Borislav Turan za Kronike Velike Gorice je komentirao kako su, po dojavi, vatrogasci bili na terenu za četiri minute. “Kad smo došli na mjesto požara potkrovlje i krovište bili su u plamenu. Sad je to pod kontrolom, dogašujemo prostor i sad ćemo to čistiti dok ne ugasimo do kraja”, rekao je Turan.

23:15

Požar napuštene Velkomove zgrade u kojoj se već godinama okupljaju mladi izazvao je niz reakcija i komentara i na našem Facebooku.

” Samo se čekalo kad će se nešto dogoditi. Svaki dan se skupljaju djeca iz drugih kvartova puše, piju, razbijaju, ulaze kroz prozore unutra”, jedan je od komentara.

Čitatelji nam šalju svoje fotografije i video. Evo što je snimila naša čitateljica:

23:10

Požar je stavljen pod kontrolu. Izgorio je jedan kat.

23:00

Policija je zatvorila promet s obje strane. na terenu je i načelnik Stožera civilne zaštite, zamjenik gradonačlenika, Ervin Kolarec, stiže i gradonačlenik Dražen Barišić.

Okupili su se i građani, u panici promatraju i komentiraju.

22:50

Na terenu su uz Javnu vatrogasnu postrojbu i članovi DVD-a Buševec, Gradići i Kurilovec. “Kad smo došli već je sve bilo u plamenu”, rekao nam je zapovjednik DVD-a Buševec, Nenad Lukić.

Gori stara zgrada Velkoma u ulici Ivana Gorana Kovačića, prve su informacije koje smo dobili nešto prije 22:30 od tamošnjih stanara, naših čitatelja, a potom i gradskog kriznog stožera koji se odmah uputio na požarište. Uzrok za sad nije poznat kao ni detalji, a očevici govore kako vatra toliko suklja i obasjava da se na tom djelu grada čini kao da je dan.

Čitateljica nam je poslala fotografije i video iz svoje kuće. Iz videa je vidljivo kako je prostor oko Velkoma ograđen, a stigla je i Policija s nekoliko patrola.

Uskoro više…