Home Izdvojeno Globalni biciklistički događaj ove godine završava u Buševcu

Globalni biciklistički događaj ove godine završava u Buševcu

PODIJELITE

Slijedeće nedjelje, 17. srpnja, održat će se Rapha Woman’s 100, međunarodni biciklistički događaj gdje tisuće žena diljem svijeta na isti dan voze 100 kilometara. Globalna biciklistička avantura u Hrvatskoj počinje u Zagrebu, a završava u Buševcu.

– Radi organizacije biciklijade u Buševcu mi smo se svidjeli glavnoj organizatorici koja nam je pomogla da se ubacimo u događaj. Domaćin smo cilja i priredit ćemo doček s hranom i pićem. Prvi puta je ovo u Hrvatskoj, radimo puno na tome da ovaj događaj ponovi i idućih godina kod nas. Želimo da Buševec postane biciklističko središte ovoga kraja.- rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.

Prijave za utrku bit će na zagrebačkom Bundeku u nedjelju u 7 sati. Utrka kreće u 8 sati. Biciklistička traka kreće s Bundeka prema općini Orle, do Siska, a cilj je u Buševcu. Riječ je o ravničarskoj ruti po asfaltu koji je na dionicama u lošem stanju, pa organizatori preporučaju odabir bicikla sukladno tome.

KVG Buševečka biciklijada Dario Drvodelić-7

Tijekom utrke bit će organizirana policijska pratnja, ali vozi se na vlastitu odgovornost u uvjetima normalnog odvijanja prometa, bez zatvaranja prometnica uz poštivanje svih važećih prometnih propisa. Očekivana maksimalna brzina vožnje je 20km/h, a na čelu kolone biti će jedan od redara koji će određivati tempo vožnje, te usporavati ili zaustavljati prednju skupinu u slučaju razdvajanja kolone, npr. zbog crvenog svjetla na semaforu. U slučaju kvara na biciklu, na kraju kolone voziti će servisni kombi koji će odmah popravljati lakše kvarove (kao probušene gume), te povesti vozače i bicikle u slučaju težih kvarova. Organizatori preporučaju da ukoliko imate, svakako ponesete barem rezervnu zračnicu za svoj bicikl zbog različitih dimenzija.

Kroz vožnju su osigurane pauze svakih sat vremena od 10 minuta, a odmor u Sisku bit će malo duži, oko 20-30 minuta. Maloljetne osobe smiju sudjelovati no moraju biti uz pratnju roditelja. Dakako, smiju sudjelovati i muškarci kao pratnja. Preporuča se nošenje kacige, obavezno za djecu, kao i dovoljno vode, hrana te sredstvo za sunčanje. Ako sunca neće biti, biciklijada se ne odgađa u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Kraj vožnje zasladit će ručak u Buševcu.