Home Izdvojeno Judo klub Fuji prikuplja donacije kako bi polaznici imali besplatne treninge i...

Judo klub Fuji prikuplja donacije kako bi polaznici imali besplatne treninge i aktivnosti

"Većina roditelja ima velike troškove zbog terapija i slično, a moja osobna želja je da sam u mogućnosti kroz Fuji ponuditi jako puno aktivnosti, a da roditelji ne razmišljaju hoće li moći izdvojiti novac za to i hoće li njihovo dijete moći sudjelovati"

PODIJELITE
Foto: Igor Kolarec / Arhiva

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji uskoro će krenuti s treninzima i ponovnim druženjima. Nedavno smo pisali o velikoj akciji Matije Kosa putem koje su prikupljana financijska sredstva za klub i njegove polaznike, no još uvijek nisu stigli do zadanog cilja.

Kako nam govori voditeljica kluba, Marina Drašković, do sada je prikupljeno 50 od 75 tisuća kuna: “Marko to već radi desetak godina i vjeruje da možemo prikupiti taj iznos. Ovo će već i sada biti najveća pojedinačna donacija koja će sjesti na klub.

Donacije koje pristižu na klub iznimno su važne za njegove polaznike, ali i za njihove roditelje koji već imaju velike troškove zbog raznih terapija, pomagala i slično. Marina i ekipa za cilj imaju olakšati njima cijelu situaciju, ali i djeci omogućiti da se i dalje razvijaju – fizički, socijalno i emocionalno.Potrebni su nam isključivo da sve akcije ostanu besplatne, tu mislimo i na sve treninge, druženja, izlete, kimone, trenirke, majice. Što više novaca prikupimo to ćemo moći organizirati više akcija.”, dodaje Marina.

Za djecu s invaliditetom u klubu Fuji trening nije samo trening, već mnogo više od toga. Fuji aktivnosti nisu samo treninzi već čitava paleta aktivnosti. “Svime time utječemo na njihovo bolje fizičko stanje, ali i njihov kompletan razvoj zbog čega su nam druženja i izleti jednako bitni kao treninzi. Većina roditelja ima velike troškove i moja osobna želja je da sam u mogućnosti kroz Fuji ponuditi jako puno aktivnosti, a da roditelji ne razmišljaju hoće li moći izdvojiti novac za to i hoće li njihovo dijete moći sudjelovati.”, objašnjava.

Cilj donacija je rasteretiti roditelje koji će moći svojoj djeci bez razmišljanja priuštiti ono što se zaista pokazalo kao vrlo važno za njihov rast i razvoj. Iako su zabrinuti zbog nadolazeće epidemiološke situacije, Marina hrabro govori kako odustajanja nema i kako je cilj isključivo dobrobit djece.

Donacije je moguće izvršiti na poseban račun putem platforme “Čini pravu stvar” do 01. rujna, a nakon toga, kao i do sada, uplate možete izvršiti na račun kluba IBAN HR1323600001102299309 uz napomenu “Donacija”.