Home Gospodarstvo FOTO Muzej Turopolja dobiva novu fasadu

FOTO Muzej Turopolja dobiva novu fasadu

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U prvoj polovici svibnja Muzej Turopolja zasjat će u punom sjaju. Nakon 21 godine na muzeju se ponovno uređuje fasada. 1996. godine ona je kompletno uređena, no posljednjih godina intenzivno se dogovara ponovno uređenje vanjskog dijela koje je nagrizao zub vremena.

– Prilično dobro je izdržala fasada s obzirom na to da zgrada nema pravilno utemeljenje kao što se danas radi i stoga jako navlači vlagu. Zadnje dvije-tri godine govorimo o tome da ju treba obnoviti, ali trebalo je neke preduvjete zadovoljiti. Zato smo prošle godine uveli vanjski video nadzor i ove godine je Grad osigurao sredstva za uređenje fasade. Vjerujemo da će upravo video nadzor doprinijeti tome da naši mladi ostavljaju svoje ljubavne poruke negdje drugdje, a ne na zgradi muzeja i njegovoj novo fasadi – rekla nam je ravnateljica Muzeja Turopolja, Margareta Biškupić Čurla.

– Ovo vanjsko uređenje izuzetno je bitno za Veliku Goricu s obzirom na to da će vrlo brzo biti gotov i Centar za posjetitelje, a ovdje je i naša prekrasna crkva Navještenja blažene Djevice Marije, stoga ova kulturna ustanova treba biti dostojno uređena. Kada posjetitelji, turisti dolaze u naš grad, uvijek dolaze i u Muzej Turopolja, zato ovim uređenjem želimo na jedan svijetli i lijep način prezentirati našu Veliku Goricu – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Središte Velike Gorice na veliko se uređuje. Izgradnja Centra za posjetitelje i uređenje ledane primiče se kraju, a i park prigodno krase pisanice.

– Jako smo sretni što dobivamo nove susjede, Centar za posjetitelje koji je potpuno kompatibilan s djelatnošću Muzeja i mislim da ćemo jako dobro surađivati i da će ovaj naš prostor i najstariji, meni ujedno najljepši park u Velikoj Gorici, dobiti sasvim drugu dimenziju, funkciju, da će puno više privlačiti ljude. Tko zna, možda ga s vremenom pretvorimo u jedan respektabilan art-park – zaključila je ravnateljica Biškupić Čurla.