Home Izdvojeno FOTO Gradonačelnik se nakratko vratio u školske klupe

FOTO Gradonačelnik se nakratko vratio u školske klupe

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić danas je obišao Osnovnu školu Vukovina u pratnji ravnatelja škole Damira Bedića. U tijeku su radovi na sanaciji kuhinje za koje se očekuje da će biti gotovi do početka školske godine. Ovo je prva faza radova koja uključuje građevinske popravke, a kasnije stiže i nova oprema. Vrijednost radova je nešto više od 300 tisuća kuna.

– Htjeli smo kuhinju prilagoditi HACCP standardu, a za to je obnova bila nužna. Mijenjamo vodovodnu i električnu instalaciju i prilagođavamo ju novim zahtjevima. Sve namirnice će se odvajati, na izlazu iz kuhinje bit će postavljeni separatori kako bi se voda pročišćavala. To je nešto što zadovoljava visoke standarde pripreme hrane i ekologije. Ovime će oko 500 učenika dobiti novu kuhinju. – rekao nam je ravnatelj OŠ Vukovina Damir Bedić.

Obilazak OŠ Vukovina Barišić (3)

Jedan od razloga uređivanja kuhinje je i otvaranje produženog boravka radi kojeg će se kuhati tri puta dnevno. Produženi boravak u Osnovnoj školi Vukovina kreće od 5. rujna, a koristit će ga oko 20 učenika.

– Do sada nismo imali produženi boravak, no zbog velikog interesa roditelja odlučili smo to uvesti. Za djecu koja će provoditi vrijeme u produženom boravku uređena je i adaptirana jedna cijela učionica. Osim pisanja zadaća, ona će se tamo i igrati tako da ćemo im nabaviti dio didaktičkih igara kako bi im dan što ugodnije prošao. – dodao je Bedić.

Prilagođavanjem HACCP standardu matična škola Vukovina krenula je u smjeru eko-škole. Sanacije i promicanje ekologije odvijaju se i u područnim školama koje su pod Osnovnom školom Vukovina. Tako se u Područnoj školi Rakitovec idućeg tjedna uvodi nova LED rasvjeta koja će zamijeniti običnu. Uz to se za slijedeću školsku godinu planira uređivanje kuhinje. Ove godine su promijenjene dvije garniture namještaja u matičnoj školi Vukovina te kompletni namještaj u jednoj učionici u Područnoj školi Mraclin.