Home FOTO VIJEST FOTO Zapaljena prva adventska svijeća kod Muzeja Turopolja

FOTO Zapaljena prva adventska svijeća kod Muzeja Turopolja

Park sjaji od lampica i ukrasa, a uskoro počinje i Prosinac u Gorici

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Tradicionalno paljenje prve adventske svijeće nije izostalo niti ove godine, iako u manje službenom obliku. Tako je na vijencu ispred Muzeja Turopolja danas zapaljena prva svijeća što je okupilo mnoge građane u šetnji. Prva svijeća vijenca je postilica ili prorokova svijeća te simbolizira nadu i iščekivanje.

Ovaj vijenac ispred Muzeja samo je jedan od predivnih ukrasa koji uljepšavaju naš grad. Iako su teška vremena i situacija s koronavirusom ne jenjava, lijepo je vidjeti kako neke stvari i dalje ostaju iste, neovisno o svim lošim stvarima kojima smo okruženi. Čitav grad ukrašen je i čeka da počne mnogima najdraža manifestacija “Prosinac u Gorici”. Uz klizalište, štandove i Božićno selo, tu će biti još zanimljivih sadržaja.

Današnji dan uz svjetlo zapaljene prve adventske svijeće neka nas sve prisjeti koliko je važno iščekivati dobro te koliko zahvalni trebamo biti zbog svega onoga što imamo. Na prvom mjestu tu je svakako zdravlje, no često smo malo svjesni svih bogatstava koja se nalaze u našem životu. Zagrlimo svoje najbliže i pokažimo ljubav i toleranciju, dopustimo im da uđu u naše živote.