Home Gospodarstvo FOTO Učenici OŠ Jurja Habdelića dobili svoju blagovaonicu

FOTO Učenici OŠ Jurja Habdelića dobili svoju blagovaonicu

PODIJELITE

Nakon nešto manje od godinu dana izgradnja blagovaonice Osnovne škole Jurja Habdelića došla je do kraja. Preostalo je još samo urediti unutrašnjost kuhinje kako bi učenici uskoro mogli primjerno objedovati u školi. Do sada su svoje obroke jeli u učionicama, dok su se priredbe poput obilježavanja početka nove nastavne godine odvijali u predvorju škole. To sve uskoro će postati dio povijesti, jer učenici će uskoro ući u novi prostor primjereniji za objed, ali i odvijanje različitih školskih programa.

Dvije Dore, učenice trećeg razreda sretne su što više neće morati prije ručka stavljati krpe na stol za kojim sjede tijekom cijele nastave.

– Moći ćemo jesti za stolom svi zajedno u blagovaonici. Inače smo u učionicama jeli. Prvo smo izvadili krpu, jeli, očistili i spremili, to sve u učionici, a to sada možemo u blagovaonici, tamo zajedno možemo svi biti – rekla nam je jedan Dora, a druga dodala: – Ova blagovaonica će biti puno bolja jer ćemo biti svi zajedno za stolom, jesti i nećemo morati vaditi krpe.Zadovoljan odrađenim poslom je i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić koji je sa suradnicima danas obišao novu blagovaonicu. Iako su radovi trajali dulje od očekivanog, učenici će dobiti ono što zaslužuju.

– Taj projekt i objekt neće služiti samo djeci. Namjerno je okrenut prema zelenom pojasu i velikoj terasi te prema ambijentu koji je naš središnji gradski zeleni vrt, uravnoteženi ambijent u kojem se mogu odvijati razne manifestacije. On je polivalentnog sadržaja, mogućnosti, potencijala. Zajedno uz sportsku dvoranu, mogu se koristiti i unutarnji i vanjski prostori i apsolutno je autonoman u odnosu na školu po instalacijama, i svemu ostalome, ali prvenstveno on će služiti našoj djeci za tople obroke i za potrebe škole – rekao je gradonačelnik.Za izgradnju blagovaonice izdvojeno je 2,5 milijuna kuna, a sa 600 tisuća kuna projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Osnovna škola Jurja Habdelića izgrađena je 1969. godine i svih ovih godina učenici nisu imali prostor za objedovanje, a jedno su vrijeme dijelili blagovaonicu sa susjednom školom Eugena Kvaternika. Oko 700 učenika Habdelića konačno će dobiti svoj prostor u kojem će im biti omogućen i topli obrok.