Home Izdvojeno FOTO U Ščitarjevu otvoreno novo dječje igralište

FOTO U Ščitarjevu otvoreno novo dječje igralište

Projekt otvaranja igrališta je rezultat suradnje mjesnog odbora i grada

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Iza Osnovne škole u Ščitarjevu danas je i službeno otvoren park za djecu. Ovime je mjesto dobilo novu lokaciju za sigurno druženje, igru i trening za predškolce, ali i one starije. Kako nam govori Marijana Peher, predsjednica VMO Šćitarjevo, projekt je rezultat suradnje Mjesnog odbora i Grada Velike Gorice. Igralište je završeno prošlog tjedna, a za izradu sprava i montažu zaslužna je mraclinska tvrtka Kova.

“Škola je obnovljena davnih godina, a dječjeg igrališta za nižu dob nije bilo. Manja djeca nisu do sada imala svoj prostor. Montirani su klackalica, ljuljačka i jedan kompleks sprava. Ovaj park je osmišljen za svu djecu u Ščitarjevu.”, govori nam Peher.

Cijena projekta je 118.000 kuna, od čega je Mjesni odbor platio 45 tisuća kuna. Mario Ivić, ravnatelj škole u Ščitarjevu objasnio nam je kako je igralište ranije bilo preseljeno na Obrezinu te do sada nije bilo sredstava ni mogućnosti da se park napravi i na području Ščitarjeva.

S obzirom na to da imamo dva razreda u produženom boravku pronašli smo lijepu mogućnost da isti prostor koristi škola i građani. Igralište je otvoreno za sve i daleko od prometnica pa je sigurno za svu djecu. Dodat će se još i klupe te koš za smeće.”, govori Ivić. Inače u školu u Ščitarjevu ide ukupno 378 učenika.

Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je pozdravio sve okupljene te zahvalio Mjesnom odboru na inicijativi. Nakon blagoslova, dječji park je službeno otvoren.