Home Izdvojeno FOTO U centru Kosnice će uskoro zasjati novoobnovljena košara za cvijeće

FOTO U centru Kosnice će uskoro zasjati novoobnovljena košara za cvijeće

"Za radove ni sada nije kasno, nadamo se da ćemo i ovaj posao završiti u što kraćem roku kako bi naša košara zasjala punim sjajem"

PODIJELITE
Foto: Filip Margić

Ne postoji ljepše nego kad se mještani sami okupe u pozitivnom radu i trudu. Poznati po tome su i mještani Kosnice koji se ne libe primiti motiku u ruke, zaprljati prste i stvoriti nešto lijepo za svoju zajednicu.

Tako su članovi udruge Turopoljska tradicija započeli s obnovom košare za cvijeće koja se nalazi u središtu Kosnice. Ovu košaru radili su prije četiri godine, a kako je bila napravljena od šibe lijeske, dotrajala je i trebalo ju je obnoviti. “Odlučili smo da ćemo košaru za cvijeće obnoviti s materijalom koji je dugotrajniji. Radi se o sitnoj cigli koju smo dobili u donaciju od naših mještana te KUD-a Čiče kojima se ovim putem zahvaljujemo.”, izjavili su iz udruge.

Pripremne poslove poput odstranjivanje starog materijala, kopanje temelja te betoniranje istih su već odradili i teren je pripremljen za drugu fazu radova, to jest, zidanje. Donacije su stigle i u završnom materijalu. “Šoder, pijesak donirao nam je gospodin Mario Pregorec dok je cement i vapno za zidanje osigurao Mjesni Odbor Kosnica kojima se ovim putem i zahvaljujemo.”

Radove na obnovi košare planirali su započeti prije Uskrsa no kako se dogodila situacija s koronavirusom i mjerama kriznog stožera, radove su odgodili. “Za radove ni sada nije kasno, nadamo se da ćemo i ovaj posao završiti u što kraćem roku kako bi naša košara zasjala punim sjajem te bila na ponos svim našim mještanima.”, zaključili su.

Foto: Filip Margić