Home Izdvojeno FOTO U Mičevcu po turopolski!

FOTO U Mičevcu po turopolski!

Zaplesali su i zapjevali članovi KUD-a Stari Grad iz Lukavca i KUD-a Ščitarjevo, a nastupili su i Filip Škiljan te Nikola Pejak

PODIJELITE

Po turopolski, uz pjesmu, ples, recitaciju i narodnu baštinu. Mičevec je u nedjelju bio obavezna stanica svim ljubiteljima kulture, narodne baštine i folklora. U suradnji s goričkim ogrankom Matice Hrvatske održana je još jedna u nizu Turopolska večer, a Mičevčani su se opet pokazali kao sjajni domaćini. Osim njihovih folklornih skupina na pozornici Hrvatskog doma redali su se i gosti. Zaplesali su i zapjevali članovi KUD-a Stari Grad iz Lukavca i KUD-a Ščitarjevo, a nastupili su i Filip Škiljan te Nikola Pejak, sakupljač narodnih mitova, bajki i predaja.

“Mičevec je dans u znaku turopoljske tradicije i dijalekta, odlična organizacija, veliki odaziv te vrhunska kvaliteta izvedbe zaslužuje sve pohvale za naše čuvare baštine. Od srca im na tome hvala”, napisao je na svom Facebook profilu i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji se rado odazvao ovom događanju.